Tel: 36 (70) 408 6289, 36 (30) 466 4936

 

 

McHale F5400-Fixkamrás körbálázó

Published in McHale bálázók;
McHale F5400

Kapcsolódó típusok

Related items

Video

Media

Képgaléria

Típus ismertetõ prospektus

Dokumentum letöltése:

Műszaki adatok

Műszaki adatok:
Súly 3260 kg
Munkaszélesség 2.0 m
Olajzás automatikus
Min. teljesítmény igény 55kW (73LE)
Magasság 2.45m
TLT igény 540 ford/perc
Zsírzás manuális
Bálaméret 1.23 x 1.25m
Szélesség 2.55m
Opcionális kerék 500/50-17
Bálakamra adagolás csillag alakú rotor
Tömörítő hengerek száma 18
Hossz 4.05m
Standard kerék 340/75-17
Hajtás védelem nyomatékhatároló
Kötöző rendszer hálókötözés
Eltömődés gátló rendszer leengedhető késtartó

Specifikáció

Specifikáció:

Központi hajtómű - kétoldali kihajtással

A McHale F5400 szeletelő nélküli körbálázókon a hajtómű bal oldala hajtja meg a bálakamra tömörítő-hengereit, miközben a felszedő és a továbbító rotor a hajtómű jobb oldaláról kapja a meghajtást. Ez a rendszer közvetlen és rövid hajtásláncot és optimális teljesítmény elosztást biztosít.

központi hajtómű f5400

Rendfelszedő - McHale F5400 - szeletelő nélküli körbálázó

Az F5400-es bálázókon a 2 méteres munkaszélességű tűzihorganyzott lehúzó ívekkel ellátott rendfelszedő még a legrövidebb termény felszedésére is alkalmas. A pontos felszedő magasság követése rugóterhelésű hidraulikus emelőrendszerrel történik. Az F5400 körbálázók alapfelszereltsége a gumi támasztókerék, amelyek talajérintkezési pontja egy vonalba esik a felszedő ujjak vonalával, tökéletesen vezetve a rendfelszedőt egyenetlen talajkörülmények között is.

Rendfelszedő F5400

A felszedőn található oldalsó terménybehordó csigák könnyedén terelik a terményt a továbbító rotorhoz. A felszedő tulajdonságai:

  • négy sor felszedő ujj
  • vezérlőpálya vezetőgörgők kétsoros csapágyakkal
  • csúszó kuplungos védelem
  • szerelő/kémlelő nyílás a rendfelszedő csapágyak ellenőrzéséhez/cseréjéhez

Az F5400 gépekhez opcióként terményleszorító görgőt lehet rendelni. Ez a henger mérsékli a rend egyenetlenségeit, csökkentve így a vastag rendekben az eltömődés (mackózás) veszélyét.

Adagoló rotor - McHale F5400 - szeletelő nélküli körbálázó

Az F5400 modelleken a rendfelszedő mögött egy csillag alakú rotor található, ez biztosítja a nagy mennyiségű terményáramot a bálakamra részére. Ahogy a termény a rotorhoz ér, a forgó fülek továbbítják a bálakamrába. A rotoron található fülek biztosítják a nagy teljesítményt, miközben a csillag kialakítás csökkenti a terhelési csúcsokat a vastag rendeknél.
Drop Floor eltömődés gátló - McHale F5400 - szeletelő nélküli körbálázó

Adagoló rotor F5400

A McHale F5400 bálázók a maximális teljesítményre lettek tervezve, mivel a bálázás körülményei nem mindig ideálisak, egyenetlen rendek jelenhetnek meg, melyek eltömődéshez vezethetnek. A főhajtó lánc csúszó kuplunggal van védve a TLT-n.

  1. Eltömődés esetén a nyomatékhatároló hangja figyelmezteti a kezelőt, aki hidraulikusan le tudja engedni továbbító csatorna padlólemezét a traktor kabinjából
  2. A leengedett padlólemez megnöveli az áteresztés keresztmetszetét és a TLT újraindításakor a beékelődött termény keresztül tud áramlani a továbbító egységen.
  3. Ezután a padlólemez visszazárható és folytatódhat a bálázás.

Hengertömítő rendszer

A hengervégek nagy teljesítményű öntisztító tömítésekkel vannak felszerelve. A tömítések kenőzsírral védik a csapágyakat körbe attól, hogy a termény beszennyezze őket.

Hengertömítő rendszer F5400

A tömörítő hengerek végei a McHale tervezésű, forgásiránnyal ellentétes menetű tömítésekkel vannak ellátva. Ez a rendszer védi a csapágyakat, és biztosítja azt, hogy amikor valamilyen anyag, szennyeződés próbál a henger mögé a csapágyhoz bejutni, az ellentétes menetből adódóan ez automatikusan kilökődik.

Zsírzás és olajzás

Az F5400 bálázó fő hajtó láncai folyamatosan kapnak olajzást. A tömörítő hengerek láncai, a rotor meghajtó lánc, a rendfelszedő hajtó láncok és a rendfelszedő vezérlőpályája folyamatosan olajat kap az olajzó rendszerről, mely állandó hajtást kap a főhajtóműről.

Zsírzás f5400

A bálakamra hajtott oldalán könnyen hozzáférhető zsírzó tömbökön keresztül lehet a csapágyakat zsírozni. A nem hajtott oldalon az 50 mm csapágyak szintén zsírozhatóak

Kezelőegység

Az F5400 gépek kezelőegysége a traktorkabinba helyezhető, ez biztosít hatékony kapcsolatot a gépkezelő és a bálázó gép között.

Kezelő egység F5400

Fő jellemzői a következők:
• automata és kézi kötözési mód
• kenési ellenőrző jelzés
• eltömődés gátló aktiválása
• bálaszámláló

Hajtóláncok - McHale F5400 szeletelő nélküli körbálázó

A McHale F5400 gépek nagy teherbírású meghajtó láncokkal és lánckerekekkel vannak szerelve, amelyek hosszú élettartamot biztosítanak.
• a hajtás oldali láncok 1-1/4" (20B)
• a rotor lánc 1" duplex (16B-2)
• a rendfelszedő láncai 3/4" (60H)

Hajtóláncok F5400

Vario Strech hálókötöző rendszer

A nagy teljesítményű kötöző rendszer az F5000 sorozathoz lett megtervezve és kifejlesztve.
A háló minőségétől függően, a háló feszítése egyszerűen beállítható a gép jobb oldalán található variátor-tárcsa és a mellette lévő táblázat segítségével. Ez a hálókötöző rendkívül megbízható kötözést tesz lehetővé.

vario stretch F5000

A kötöző sajátosságai:

1. A hálófeszítés végtelen beállítási lehetősége az optimális hálófelhasználás és bála alak érdekében.
2. A hálóbeadagolás során fennálló megcsúszás kiküszöbölése a hálóadagoló gumihenger 180° -ban történő átfedésével.
3. Akár 1300 mm széles hálóhenger használat lehetősége.

Hálótárolás és hálócsere

A hálótekercs cseréje egyszerűen és gyorsan elvégezhető az F5000 bálázókon. A gépkezelő csak leoldja a pót-hálótekercs rögzítő hevederét, majd a tároló pozícióból egyszerűen csak átgurítja a hálótekercset a hálókötöző hálótartójába. A pót-hálótekercs a gép elején tárolható.

Hálótárolás F5000

McHale F5400 – szeletelő nélküli fixkamrás körbálázó

A McHale F5400 egy szeletelő nélküli bálázó. Ezekben a McHale F5400 szeletelő nélküli bálázókban egy csillag alakú fülekkel ellátott adagoló rotor továbbítja a rendfelszedő által felszedett anyagot a bálakamra részére. Ez a hatékony és gyors adagolás növeli a bálázó teljesítményét és kibocsátását.

Az F5400 bálázókon alapfelszereltség az ún. Drop Floor eltömődés gátló rendszer, az 50 mm átmérőjű csapágyak a bálakamrán, a robosztus, strapabíró meghajtóláncok és a folyamatos automatikus olajzó rendszer.