Tel: 36 (70) 408 6289, 36 (30) 466 4936

 

 

McHale F5600- Teljesen automata fixkamrás körbálázó

Published in McHale bálázók;
McHale F5600- Teljesen automata fixkamrás körbálázó

Kapcsolódó típusok

Related items

Video

Media

Képgaléria

Típus ismertetõ prospektus

Műszaki adatok

Műszaki adatok:

 

Méretek és Súly

Szélesség 2.58m
Hossz 4.05m
Súly 3700kg
Magasság 2.45m

Rendfelszedő

Felszedő ujj-tartó rúd száma 5
Munkaszélesség 2000mm
Felszedő talajkövető kerekek standard
Felszedő kiemelés hidraulikus
Görgős terményleszorító opcionális
Terményleszorító standard
Rugósujjak távolsága 70mm

Szeletelő egység

Késszám 25
Eltömődés gátló rendszer leengedhető késtartó
Kés kikapcsolás hidraulikusan a kabinból
Késvédelem hidraulikus
Elméleti vágási hossz 46mm

Bálakamra

Tömörítőhengerek száma 18
Bálakamra adagolás Fusion rotor
Átmérő (m) 1.25m
Szélesség (m) 1.23m
Kenés központi progresszív
Csapágyak 50mm**

Hálós kötözés

Hálótekercs mennyiség 1+1 tárolás
Háló-rétegszám beállítás kabinból
Vezérlés kézi vagy automata
Hálófeszítő rendszer elforduló rudakkal

Meghajtás

Főmeghajtás védelem nyomatékhatároló
Hajtómű központi hajtás kétoldali kihajtással
Lánckenés folyamatos
Felszedő védelem csúszó kuplung
Vezérlés
Bálatömörség beállítás kabinból
Működtetés automata
Vezérlő rendszer Expert Plus

Egyéb

Közúti világítás standard
Bálakigurító szenzor standard
Kerékagy 8 csavaros

Traktor igény

Minimális teljesítmény igény 75 kW (100 LE)
Hidraulika igény 2 pár kettősműködés, 1 db szabadvisszafolyó

Specifikáció

Specifikáció:

Központi hajtómű - kétoldali kihajtással

A McHale F5600 teljesen automata körbálázókon a hajtómű bal oldala hajtja meg a bálakamra tömörítő-hengereit, miközben a felszedő és szeletelő egység a hajtómű jobb oldaláról kapja a meghajtást. Ez a rendszer közvetlen és rövid hajtásláncot és optimális teljesítmény elosztást biztosít.

központi hajtómű f5600

Rendfelszedő

Az F5600-es bálázókon a 2 méteres munkaszélességű tűzihorganyzott lehúzóívekkel ellátott rendfelszedő még a legrövidebb termény felszedésére is alkalmas. A pontos felszedő magasság követése rugóterhelésű hidraulikus emelőrendszerrel történik. Az F5600 körbálázók alapfelszereltsége a gumi támasztókerék, amelyek talajérintkezési pontja egy vonalba esik a felszedő ujjak vonalával, tökéletesen vezetve a rendfelszedőt egyenetlen talajkörülmények között is.

rendfelszedő F5600

A felszedőn található oldalsó terménybehordó csigák könnyedén terelik a terményt a szeletelő egységhez. A felszedő tulajdonságai:
• 5 sor felszedő ujj
• vezérlőpálya vezetőgörgők kétsoros csapágyakkal
• csúszó kuplungos védelem
• szerelő/kémlelő nyílás a rendfelszedő csapágyak ellenőrzéséhez/cseréjéhez
Az F5600 gépekhez opcióként terményleszorító görgőt lehet rendelni. Ez a henger mérsékli a rend egyenetlenségeit, csökkentve így a vastag rendekben az eltömődés (medvézés) veszélyét.
Nagy kapacitású rotor és szeletelő egység - McHale F5600 - teljesen automata körbálázó

A McHale F5600 körbálázók nagyteljesítményű 25 késes szeletelő egységgel vannak ellátva. Ahogy a termény a spirál rotorhoz ér, a dupla forgó fülek továbbítják a terményt a szeletelő egységhez. A rotoron található dupla fülek biztosítják a nagy teljesítményt, miközben a spirális kialakítás csökkenti a terhelési csúcsokat a vastag rendeknél.

A rotor kialakítása egyenletes terményáramot tesz lehetővé, minimalizálva ezzel az eltömődés veszélyét, növelve a teljesítményt. A 25 db kés használatával 46 mm hosszú elméleti vágáshossz lehetséges. A kések a traktorkabinból ki- és bekapcsolhatók és hidraulikusan védettek az idegen anyagok ellen.

Drop Floor eltömődés gátló 

A McHale F5600 bálázók a maximális teljesítményre lettek tervezve, mivel a bálázás körülményei nem mindig ideálisak, egyenetlen rendek jelenhetnek meg, melyek eltömődéshez vezethetnek. A főhajtó lánc csúszó kuplunggal van védve a TLT-n.

Drop Floor F5600
1. Eltömődés esetén a nyomatékhatároló hangja figyelmezteti a kezelőt, aki hidraulikusan le tudja engedni továbbító csatorna padlólemezét a traktor kabinjából
2. A leengedett padlólemez megnöveli az áteresztés keresztmetszetét és a TLT újraindításakor a beékelődött termény keresztül tud áramlani a továbbító egységen.
3. Ezután a padlólemez visszazárható és folytatódhat a bálázás.

Bálakamra - tömörítő hengerek, csapágyak és láncok

A McHale F5600 bálázók 1.23 x 1.25 méter méretű bálákat készítenek. Az F5600 bálázó bálakamrájában 18 darab strapabíró tömörítő henger van. Az F5600 bálázók tömörítő hengerei 50mm-es csapágyakkal vannak szerelve a hajtott és nem hajtott oldalon egyaránt. A hajtás oldali csapágyak egyes helyeken, ahol nagyobb terhelést viselnek, kétsoros hordógörgős kivitelűek.

Bálakamra tömörítő hengerek F5500

A McHale F5600 gépek nagy teherbírású meghajtó láncokkal és lánckerekekkel vannak szerelve, amelyek hosszú élettartamot biztosítanak.
• a hajtás oldali láncok 1-1/4" (20B)
• a rotor lánc 1" duplex (16B-2)
• a rendfelszedő láncai 3/4" (60H)

A tömörítő hengerek végei a McHale tervezésű, forgásiránnyal ellentétes menetű, tömítésekkel vannak ellátva. Ez a rendszer védi a csapágyakat és biztosítja azt, hogy amikor valamilyen anyag, szennyeződés próbál a henger mögött a csapágyhoz bejutni, az ellentétes menetből adódóan ez automatikusan kilökődik.

Dupla görgős csapágy F5600

Progresszív zsírzás és olajzás

Progresszív zsírzás f5600

1. Egy progresszív zsírzó rendszer keni a csapágyakat.
2. Minden egyes bála kiürítésekor zsír jut a megfelelő progresszív zsírzó tömbre.
A zsírzó tömb méri és szabályozza a csapágyakhoz jutó zsír mennyiségét. Ez biztosítja azt, hogy a gép folyamatosan a megfelelő mennyiségű zsírt szállítja az adott csapágyhoz annak terhelésétől függően.
3. Mért mennyiségben, nyomás alatt, automatikusan kapják a kenőzsírt a tömörítő henger csapágyai, a rotor csapágyak és a rendfelszedő fogaskerekei.
4. A főhajtómű által hajtott olajszivattyúról folyamatosan kapnak olajzást a tömörítő hengerek, a rotor és a rendfelszedő meghajtó láncai, illetve a rendfelszedő ujjak vezérlőpályája is.
5. Az előre beállított bálaszám elérése után hangjelzés figyelmezteti a kezelőt a kenőrendszer újra töltésére.

Automatikus bálakamra ajtó működés

Amikor az F5600 bálakamrájában a bála bekötözésre került, akkor a bálakamra ajtó automatikusan kinyílik, szabad utat adva így a bála kiürítéséhez. Miután a bála túlhalad a bálakigurítón, a kamraajtó automatikusan becsukódik és folytatható a bálázás.

Automatikus bálakmara ajtó f5600

Az F5600 bálázó dombos vidéken történő használatakor a gépkezelő választhat, hogy a bálaürítés egyszerűen egy gombnyomásra történjen, a bálakamra ajtó nyitása majd a bála kiürítése után pedig a kamraajtó zárása.

Bála kigurító szenzor

A McHale F5600 teljesen automata körbálázók bálakigurítóján egy szenzor található, annak biztosítása érdekében, hogy bálakamra ajtó ne csukódjon be, még mielőtt a bála kigurult volna.

Bálakigurító szenzor F5600

Expert Plus kezelőpult

A McHale F5600 bálázók vezérlése egy nagy grafikus kijelzővel ellátott ún. Expert Plus kezelőpult segítségével történik. Ezen a kezelőpulton a gépkezelő grafikusan követheti végig a bálázás műveletét.

Kezelő egység F5600

Az Expert Plus kezelőpult sajátosságai:

• Kés kijelzés
• Kamraajtó helyzet kijelzés
• Drop Floor eltömődés ellenőrzés
• Bálakigurító szenzor
• Kenés figyelmeztetés
• Hangerő szabályzás

A bálatömörséget és az alkalmazni kívánt hálóréteg mennyiségét a kezelőpulton, a traktorfülke elhagyása nélkül lehetséges beállítani.

Vario Strech hálókötöző rendszer

A nagy teljesítményű kötöző rendszer az F5000 sorozathoz lett megtervezve és kifejlesztve.
A háló minőségétől függően, a háló feszítése egyszerűen beállítható a gép jobb oldalán található variátor-tárcsa és a mellette lévő táblázat segítségével. Ez a hálókötöző rendkívül megbízható kötözést tesz lehetővé.

vario stretch F5600

A kötöző sajátosságai:
1. A hálófeszítés végtelen beállítási lehetősége az optimális hálófelhasználás és bála alak érdekében.
2. A hálóbeadagolás során fennálló megcsúszás kiküszöbölése a hálóadagoló gumihenger 180° -ban történő átfedésével.
3. Akár 1300 mm széles hálóhenger használat lehetősége.

Hálótárolás és hálócsere

A hálótekercs cseréje egyszerűen és gyorsan elvégezhető az F5000 bálázókon. A gépkezelő csak leoldja a pót-hálótekercs rögzítő hevederét, majd a tároló pozícióból egyszerűen csak átgurítja a hálótekercset a hálókötöző hálótartójába. A pót-hálótekercs a gép elején tárolható

Hálótárolás F5600

F5600 - Teljesen automata körbálázó

A McHale F5000 fixkamrás körbálázó sorozat csúcs gépe, a McHale F5600 teljesen automata körbálázó, ez a legmagasabb felszereltségű modell a McHale F5000 sorozatban. A McHale F5600 modellek szervo vezérlésű terhelésérzékelő szeleppel és Expert Plus kezelő egységgel vannak ellátva, így teljesen automata bálakészítés valósítható meg.
Amikor a körbála elkészül, a hálókötözés automatikusan végbemegy, ezután a bálakamra ajtó automatikusan kinyílik és kiengedi az elkészült nagy tömörségű bálát, majd a kamraajtó automatikusan bezáródik és felépül a présnyomás.

Az F5600 teljesen automata körbálázó tartalmazza a magas felszereltségű F5500 bálázó tulajdonságait és ezeken felül még a következőeket:

• Expert Plus kezelőpult nagy grafikus kijelzővel
• Nagy teljesítményű 25 késes rotort
• Automatikus kamraajtó üzemeltetést
• Drop Floor eltömődésgátló rendszert
• Bálakigurító
• Kötöző hálóréteg beállítását a kabinból
• Bálatömörség beállítása a kabinból