Tel: 36 (70) 408 6289, 36 (30) 466 4936

 

 

McHale V660- Változókamrás körbálázó

Published in McHale bálázók;
McHale V660 változó kamrás körbálázó

Kapcsolódó típusok

Related items

Video

Media

Képgaléria

Típus ismertetõ prospektus

Dokumentum letöltése:

Műszaki adatok

Műszaki adatok:

Méretek és Súly

Hossz 4.8 m
Tömeg 4.000 kg
Szélesség 2.55/2.58 m
Magasság 2.75 m
Rendfelszedő
Görgős terményleszorító standard
Munkaszélesség 2.000 mm
Felszedőujj-tartó rúd száma 5 sor
Rugósujjak távolsága 70 mm
Terményleszorító opcionális
Gumi rendfelszedőkerekek standard
Szeletelő egység
Kések száma 15 db
Eltömődésgátló rendszer leengedhető késtartó
Kés kikapcsolás hidraulikusan a kabinból
Késvédelem hidraulikus
Elméleti vágási hossz 65 mm
Bálakamra
Bálázó hevederek száma 3 db
Szélesség (m) 1,23
Átmérő (m) 0.7 - 1.68
Bálakamra adagolás Rotor (F5500)
Hálós kötözés
Vezérlés kézi vagy automata
Hálófeszítő rendszer 4 rudas hálófeszítő
Hálótekercs mennyiség 1+1 tárolás
Háló-rétegszám beállítás kabinból
Meghajtás
Hajtómű központi hajtás kétoldali kihajtással
Főmeghajtás védelem nyomatékhatároló
Felszedő védelem csúszókuplung
Lánckenés folyamatos
Vezérlés
Vezérlőrendszer Expert Plus
Működtetés félautomata
Bálatömörség beállítás kabinból
Bálaátmérő beállítás kabinból
Egyéb
Kerékagy 8 csavaros
Standard kerék 500/50-22.5
Bálakigurító standard
Közúti világítás standard
Traktor igény
Hidraulika igény

2 pár kettősműködés,1 szabad visszafolyó

Minimális teljesítmény igény 60 kW (80LE)
* a szélesség a kerék kiválasztásától függ 

Specifikáció

Specifikáció:

Központi hajtómű - kétoldali kihajtással

A V660 változókamrás bálázókon a hajtómű bal oldala hajtja meg a bálakamra tömörítő-hengereit, miközben a felszedő és szeletelő egység a hajtómű jobb oldaláról kapja a meghajtást. Ez a rendszer közvetlen és rövid hajtásláncot és optimális teljesítmény elosztást biztosít.

központi hajtómű V660

Rendfelszedő

Az V660-as bálázók 2 méter munkaszélességű tűzihorganyzott lehúzóívekkel ellátott rendfelszedője még a legrövidebb termény felszedésére is alkalmas. A pontos felszedő magasság követése rugóterhelésű hidraulikus emelőrendszerrel történik. Az V660 körbálázók alapfelszereltsége a gumi támasztókerék, amelyek talajérintkezési pontja egy vonalba esik a felszedő ujjak vonalával, tökéletesen vezetve a rendfelszedőt egyenetlen talajkörülmények között is.
A felszedőn található oldalsó terménybehordó csigák könnyedén terelik a terményt a szeletelő egységhez.

Rendfelszedő V660

A felszedő tulajdonságai:

- négy sor felszedő ujj
- vezérlő pálya vezetőgörgők kétsoros csapágyakkal
- csúszó kuplungos védelem
- szerelő/kémlelő nyílás a rendfelszedő csapágyak
- ellenőrzéséhez/cseréjéhez

Az V660 gépekhez opcióként terményleszorító görgőt rendelhető. Ez a henger mérsékli a rend egyenetlenségeit, csökkentve így a vastag rendekben az eltömődés (medvézés) veszélyét.

Nagy kapacitású Rotor

A McHale V660 körbálázók 15 késes szeletelő egységgel vannak ellátva. Ahogy a termény a spirál rotorhoz ér, a dupla forgó fülek továbbítják a terményt a szeletelő egységhez. A rotoron található dupla fülek biztosítják a nagy teljesítményt, miközben a spirális kialakítás csökkenti a terhelési csúcsokat a vastag rendeknél. A rotor kialakítása egyenletes terményáramot tesz lehetővé, minimalizálva ezzel az eltömődés veszélyét, növelve a teljesítményt.
A 15 db kés használatával 65 mm hosszú elméleti vágáshossz lehetséges. A kések a traktorkabinból ki- és bekapcsolhatóak.

Nagy kapacitású rotor V660

Szeletelőegység

A McHale V660 bálázó szeletelő egységének kései a traktorkabinból ki- és bekapcsolhatóak. Amikor a kések be vannak kapcsolva, akkor azok benyúlnak a rotorlapok közé állandó vágás minőséget garantálva ezzel. A kések hidraulikus védelemmel ellátottak azért, hogy ha idegen tárgy kerül a szeletelő egységbe, a kések kitérhetnek az útjából.
A kések a daraboló egységben edzett szerszámacélból készülnek, ami hosszú élettartamot és maximális teljesítményt biztosít azáltal, hogy csökken a késélezés miatti állásidő.

Szeletelőegység V660

Drop Floor eltömődésgátló

A McHale V660 bálázók a maximális teljesítményre lettek tervezve, mivel a bálázás körülményei nem mindig ideálisak, egyenetlen rendek jelenhetnek meg, melyek eltömődéshez vezethetnek. A főhajtó lánc, csúszó kuplunggal van védve a TLT-én.

Drop Floor V660

1. Eltömődés esetén a nyomatékhatároló hangja figyelmezteti a kezelőt, aki hidraulikusan le tudja engedni a késtartót a traktor kabinjából
2. A leengedett késtartó megnöveli az áteresztés keresztmetszetét és a TLT újraindításakor a beékelődött termény keresztül tud áramlani a szeletelő egységen.
3. Ezután a késtartó visszazárható és folytatódhat a bálázás.

Bálakamra és bálaméret

A V6 bálázó kamrájában 3 nagy teherbírású végtelenített heveder található. A hevederek rendkívül kopásállóak. A szintetikus anyaggal történő megerősítésük biztosítja a hevederek által a bálázandó anyagra történő nagy nyomás kifejtését a bálakamrában.
A V660 körbálázók által készített bálák átmérője 0.7m és 1.68m között állítható. A bálaméret 20 mm-es léptékekben állítható.

Bálakmara és bálaméret V660

Bálakamra kettős hajtás és segéd henger

A McHale V660 bálakamrája kettős meghajtású. Nehezebb körülmények között, például nehéz, nedves szenázs készítés esetén, ha az elsődleges hajtás egy kicsit megcsúszik, a másodlagos hajtás bekapcsol és segíti a hevederek és a bálázandó anyag forgatását.
A bálakamra ajtaján lévő külső henger a bála formálódásával együtt mozog, alátámasztva ezzel mindig a bálát és biztosítva azt, hogy a bála átmérő egyenletes maradjon.

Bálakamra kettős hajtás V660

Zsírzás és olajzás

A csapágyakat egy központi zsírzó rendszer keni. A rendszeren keresztül a következő csapágyakra kerül kenőzsír:

• bálakamra hajtás oldal
• bálakamra nem hajtott oldal
• rotor csapágyak (hajtott és nem hajtott oldal)
• rendfelszedő meghajtó fogaskerekek

Zsírzás és olajzás V660

A V660 központi olajzó rendszere a hajtóműről kapja a meghajtást, tehát a TLT indításával a gép elkezdi olajozni a láncokat. A rendszer a következő láncokat keni:

• kamrahajtás oldali láncok
• rendfelszedő meghajtó láncok
• rotor meghajtólánc
• vezérlőpálya

Mechanikus kamraajtó záró rendszer

A V660 kamraajtaja egy mechanikus retesszel van ellátva, ami biztonságosan zárva tartja a bálakamrát. Ezek a zárak mindaddig zárva vannak, amíg el nem értük a kívánt bálaméretet és tömörséget illetve a szükséges mennyiségű hálóréteget fel nem helyeztük. A kötözés után a zárak kioldanak, lehetővé téve ezzel a kamraajtó kinyitását és szabad utat adva így a nagy tömörségű bála kiürítéséhez.

Mechanikus kamraajtó záró rendszer V660

Expert Plus kezelőpult

A McHale V660-at egy Expert Plus kezelőpult irányítja, amely nagy grafikus kijelzővel rendelkezik. A kezelő pultról a gépkezelő a következőket tudja szabályozni:
• bálaméret
• bálatömörség
• hálóréteg

Az Expert Plus kezelő pult választási lehetőséget ad a kezelőnek a lágy vagy tömör bálabelső közötti választásra attól függően, hogy milyen takarmányt kíván készíteni.
Az ellenőrző konzol összesen 10 különböző elkészített bálaszámot tud tárolni. Szintén kijelzi a következőeket:

• kés állapot jelző
• kamra ajtóhelyzet jelző
• késtartó kijelző
• kenőanyag fogyasztás figyelmeztetés

Vario Strech hálókötöző rendszer

A nagy teljesítményű kötöző rendszer az F5000 sorozathoz lett megtervezve és kifejlesztve.
A háló minőségétől függően, a háló feszítése egyszerűen beállítható a gép jobb oldalán található variátor-tárcsa és a mellette lévő táblázat segítségével. Ez a hálókötöző rendkívül megbízható kötözést tesz lehetővé.

vario stretch V660

A kötöző sajátosságai:

1. A hálófeszítés végtelen beállítási lehetősége az optimális hálófelhasználás és bála alak érdekében.
2. A hálóbeadagolás során fennálló megcsúszás kiküszöbölése a hálóadagoló gumihenger 180° -ban történő átfedésével.
3. Akár 1300 mm széles hálóhenger használat lehetősége.

Hálótárolás és hálócsere

A hálótekercs cseréje egyszerűen és gyorsan elvégezhető az F5000 bálázókon. A gépkezelő csak leoldja a pót-hálótekercs rögzítő hevederét, majd a tároló pozícióból egyszerűen csak átgurítja a hálótekercset a hálókötöző hálótartójába. A pót-hálótekercs a gép elején tárolható.

Hálótárolás V660

McHale V660 változókamrás körbálázó

Hosszú használatra készültek, a világ legzordabb területein tesztelték. A McHale körbálázók és bálacsomagolók világszerte a tartósságukról, megbízhatóságukról, innovációjukról és ár-érték arányukról ismertek.
Mint minden McHale gép, a V6 változókamrás bálázó sorozat is a mezőgazdasági bérvállalkozók és gazdálkodók mai igényeit szem előtt tartva lett megalkotva.
Ez a közös szellem vezetett ahhoz, hogy a V660 változókamrás bálázók üzemeltetése egyszerű és felhasználó barát. Olyan tulajdonságokkal, mint három hevederes bálakamra kettős hajtással, drop floor eltömődésgátló, magas felszereltségi kivitelekkel kombinálva hosszú élettartamot, megbízhatóságot és egy olyan gépet biztosít, amely a legszívósabb terményeket és talajkörülményeket is kezelni tudja.