Tel: 36 (70) 408 6289, 36 (30) 466 4936

 

 

Gaspardo MTR

Gaspardo MTR

Kapcsolódó típusok

Related items

Video

Media

Képgaléria

Típus ismertetõ prospektus

Dokumentum letöltése:

Műszaki adatok

Műszaki adatok:

Gaspardo MTE 300 MTR magyar konfiguráció

Sortávolság 75 cm
Sorok száma 6
Sortávolság 75 cm
Műtrágya tartály  1 x 1200 l
Mikrogranulátum tartály 3 x 30 l
Magtartály 6 x 60 l
Vetőkocsik meghajtása kardánmeghajtás
Tömörítőkerekek 2" gumi
Műtrágya csoroszlya Tárcsás
Vetőcsoroszlya Tárcsás
Hidraulikus nyomjelző Alapfelszereltség
Monitor Müller Precimat
Váz Teleszkópos
Súly (kg) 1605

Specifikáció

Specifikáció:

Vetőegység - Erős szerkezet a mostoha viszonyokhoz!

Arm Strong

A vetőegység tervezésénél azt tartottuk szem előtt, hogy mostoha körülmények között is nagy munkasebességgel lehessen vele vetni. A párhuzamos összekötő kar egyetlen nagy húzószilárdságú öntött acélból készül. Ez a kialakítás megakadályozza az elcsavarodást és a meghajlást nagy terhelések és ütések esetén is, amelyek előfordulhatnak a legmostohább munkakörülmények között.

ARM STRONG

Az egység lefelé irányuló nyomása

Az állítható rugó lehetővé teszi a lefelé irányuló nyomás talajviszonyokhoz való igazítását. Beállításával a lefelé irányuló erőt 115 kg és 140 kg között lehet szabályozni

Széles kettős tárcsa

A széles, 420 mm-es átmérőjű és 4 mm-es vastagságú tárcsa garantálja a tartós teljesítményt. A megnövelt élettartam annak köszönhető, hogy a tárcsa élének elhasználódása csökkent azáltal, hogy nincs illesztő alátét az agyszerelvényben.

Tartós teljesítmény kevés karbantartással

Kardántengelyes meghajtás

Felejtse el a láncokat, a kenést és a por miatti kopást. Nem kell félni a magas tarlón végzett munkától, a szárak nem tudják megrongálni a hajtást.

kardán tengelyes meghajtás

Perselyek

Az önkenő szinterelt perselyek olajrészecskéket bocsátanak ki, amelyek kenik a csuklókat, így nem igényelnek karbantartást.

önkenő perselyek

Szuper kaparó

A kaparó kopásálló volfrámkarbid profillal van ellátva, és képes a FOLYAMATOS munkára.

Super Scraper kaparó

Szuper tömített agy

A kétsoros golyóscsapágy túlméretezett, és fokozott megbízhatóságot garantál a legnagyobb igényeket támasztó munkakörülmények esetén is. A hosszú élettartam garanciája a háromszorosan tömített védelem - az agy védett a portól, és ideális a nedves körülmények közötti munkavégzéshez is.

Lég por és vízmentes csapágyház

Mélységszabályozás

A vetés mélységét 1 és 12 cm közötti értékre lehet beállítani a két széles mélységtartó keréknek köszönhetően, amelyek kiegyenlítő rendszerrel vannak felszerelve. Ez a bal és a jobb kerék kölcsönhatása révén szabályozza a vetés mélységét. A berendezés egyenletes vetési mélységet biztosít mostoha talajviszonyok esetén is.

Mélységtartó kerék

A mélységtartó kerekek közvetlenül a barázda megnyitása után összenyomják a talajt. A lefelé irányuló nyomás oldalt a legnagyobb, míg a barázdához közelebb eső felső talajrész csak enyhe nyomást kap a hátsó befedő kerekek előtt.

mélységtartó kerék

Mozgó mélységtartó kerekek

A kettős tárcsa legnagyobb átmérőjének köszönhetően a mozgó tapogatókerekek nagy mélységben történő vetésnél is jól működnek (pl. 8 cm száraz talajban)

mozgó mélységtartó kerék

Magnyomó kerék

A rozsdamentes acél magnyomó kerék javítja a mag és a talaj érintkezését, ezáltal elősegíti a kikelést száraz talajokban. Ha nincs rá szükség, könnyen eltávolítható.

magnyomó kerék

Pontos Vetés

Pontosság

A pneumatikus rendszer finoman behúzza a magokat a vetőlap lapos lyukaiba, és egyenként megtartja azokat ott, a magok alakjától és méretétől függetlenül.

Maglesodró

A kettős maglesodró működését ellenőrizni lehet a hátsó ellenőrző ajtón keresztül, beállítása nagyon gyors és egyszerű. A szétválasztás a lyukak belső és külső oldalán történik, ami lehetetlenné teszi két mag egyidejű kibocsátását.

maglesodró

Vetőcső

A speciális kialakítás megakadályozza, hogy a mag visszapattanjon a leejtés közben. A bilincs mérsékli annak a lehetőségét, hogy a vetőcső hozzáérjen a forgó nyitótárcsákhoz, ami a vetőcső rezgését és kopását okozná. A vetőcső rezgésmentes, ami a magok egyenletesebb elhelyezését teszi lehetővé.

magejtő cső

Magfékező rendszer

Amikor a mag beleesik a keskeny V alakú barázdába, azonnal megáll, ami egyenletes magtávolságot biztosít. A mag esési sebessége kevesebb, mint 1/12 másodperc alatt lecsökken 10-ről 0 km/órára.

 

Az MTR vetőgépek tervezésekor a maximális hatékonyságra és a lehető legnagyobb munkasebesség garantálásra törekedtünk.  A váz szilárdságának és a sokféle konfigurációnak köszönhetően ez a vetőegység a legkülönfélébb munkakörülményekhez igazítható. A pneumatikus magelosztó rendszer rendkívül egyenletes kiszórást tesz lehetővé még a különböző méretű vetőmagok esetén is.