Tel: 36 (70) 408 6289, 36 (30) 466 4936

 

 

Maschio Terremoto grúber

Maschio Terremoto

Kapcsolódó típusok

Video

Media

Képgaléria

Típus ismertetõ prospektus

Műszaki adatok

Műszaki adatok:
        Teljesítményigény  

TERREMOTO

Munka szélesség Teljes szélesség Kapák száma KW LE Munka-mélység
230 230 230 7 51-95 70-130 25
300 300 300 10 62-110 85-150 25
350 350 350 12 110-132 150-180 25

Specifikáció

Specifikáció:

A Maschio grúbereinek a fejlődése a Terremoto 3-ban testesül meg., ahol a 3-as szám az egymástól 730 mm-re lévő kapák sorainak a számára utal. A 900 mm magas gerendamagasság és a kapák közötti széles távolság miatt anélkül dolgozhatunk 10km/órás sebességgel, hogy a szármaradványok betömődnének. A 25 cm munkamélység és a nagy sebesség miatt a talajt kiválóan átforgatja levegőssé teszi, és a szármaradványokat bedolgozza

Keret és kapák

A vázszerkezetnek a 100 x 100 mm-es hosszú darabokból álló gerendák biztosítják az extra erősséget. A vázmagasság 900 mm, a kapák 3 sorban vannak elhelyezve, melynek köszönhetően a Terremoto alkalmas még a nagyon sok szarmaradványt tartalmazó földeken való munkákra is.

keret és kapák

Kapakialakítás

A kapák hegyének a kialakítása, az oldalsó kések és a beforgató lemezek rendkívül jól átdolgozzák a talajt,(kiemelik, keverik, átforgatják) optimálissá téve a magágy előkészítését és a szármaradványok beforgatását. Az elhasználódott oldal kések könnyedén cserélhetőek a Quick-Fit csavar rendszernek köszönhetően.

kapakialakítás

Opcionális rugós biztosítás

Az alapgépek nyírócsavaros biztosítással vannak ellátva, így ha túlléptük a maximális terhelést a nyírócsavarok elszakadnak, a kapák hátrahajlanak, megakadályozva a keret vagy a traktor sérülését. A köves és kötött területeken való munkákhoz azonban lehetőség van a gépet rugós biztosítással rendelni. A 600 kg-os terhelhetőségű biztonsági rugókkal lecsökkenthetjük a nyírócsavarok cseréjével töltött leállási időt, valamint a rugók rezgése hozzájárul a talaj jobb porhanyósódásához.  A gép a rugók mellett nyírócsavarokkal is fel van szerelve.

biztonsági rugó

Simító egység

A kapasorok után következő tárcsák vagy rugós kapák eldolgozzák valamint előkészítik a talajt a rögtörő hengereknek

simitó egység

Munkamélység állítás

A munkamélységet állításhoz elég mindössze csapokat áthelyeznünk. A tárcsa vagy rugós kapa sor össze van kötve a hátsó tömörítőhengerekkel, könnyebbé téve ezáltal a mélységállítást.

munkmélység állítás

A Terremoto 3 grúberek olyan céllal lettek kifejlesztve, hogy a felső réteg szármaradványait bedolgozzák, és egyben egy minimális magágyelőkészítést is végeznek. Az olyan kultúráknak, ahol kevés a szármaradvány, vagy a talajfeltárás hatékony ez a fajta talajmegmunkálás több is mint elég. A lecsökkentett munkamélység számos gazdasági és környezeti előnnyel jár:

  • Nagyobb munkatempó, ezáltal nagyobb hatkényság (ha/óra)
  • Csökkentett üzemeltetési költségek (kevesebb munka, és üzemanyag szükséglet)
  • Csökkentett talaj oxidációs folyamat, és hosszú távú megóvása a talaj szerves anyag tartalmának, ami közép és hosszú távon garantálja a talaj jó termőképességét.
  • A szármaradvány nem kerül túl mélyre, így a bomlás során keletkező magasabb tápanyagtartalom elérhető a növekedő növény számára.
  • Gyomosodás megelőzése
  • A közepesen mély altalaj feltörése