Email

Írjon nekünk üzenetet!

iroda@zetorvas.hu

Telefonszám

Hívjon minket!

+36 42 401 628

EmailTelefonszám
Pályázat

Keresés

A MASCHIO GASPARDO már jelen van a robotikai szektorban is

2023. 12. 14.

A tavaly megkötött megállapodással Maschio Gaspardo felvásárolta a Colle Umberto-i (Treviso) székhelyű Free Green Nature Srl .-t, amely lépéssel egy újabb innovatív területen biztosította be pozícióját.

A Free Green Nature Srl egy 2020-ban alapított innovatív start-up. Üzleti tevékenységének célja csúcstechnológiás gépek, különösen mechatronikai berendezések, mezőgazdasági robotrendszerek, valamint vírus- és baktériumirtó gépek fejlesztése, tervezése és gyártása. . 

A megállapodás névleges tőkeemelés jegyzéséről rendelkezik a Maschio Gaspardo többségi részesedés megszerzésével. Az új csapatban az alapító partnerek, Valter Mazzarolo és Valerio Balliana stratégiai szerepet töltenek be a termék és a cég fejlesztésében, egyúttal operatív szerepkört is fenntartanak.

A Free Green Nature által végrehajtott első projekt az Icaro X4 fejlesztéséből áll, egy élvonalbeli szabadalmaztatott robot a szőlőültetvények UV-C sugárzással történő kezelésére, teljesen autonóm, amelynek célja a környezetterhelés akár 90%-os csökkentése a korábbihoz képest. hagyományos technikák, amelyek vegyi termékeket használnak.

Az Icaro X4 egy technológiai termék, amely különböző részekből áll, és mindegyiknek megvan a maga sajátos funkciója. Gép helyett fáradhatatlan, kerekeken ülő munkatárs. A világon az első hibrid robot a szőlőültetvényekre jellemző gombás betegségek, például peronoszpóra, lisztharmat és botritisz megelőzésére, kihasználva az ultraibolya UV-C sugárzás erejét, teljes biztonságban az emberek és a környezet számára a vágásnak köszönhetően - Edge autonóm navigáció és érzékelői az emberi észleléshez. Amellett, hogy drasztikusan csökkenti a vegyszerek mennyiségét a szőlőtermesztésben, ez a robot csökkenti a CO2-kibocsátást az integrált hibrid rendszerrel rendelkező motornak köszönhetően. Az intelligens autonóm vezetésnek köszönhetően a hagyományos rendszer vezetéséért felelős kezelő fix költségei is csökkennek.

A projekt egy kifinomult technológiai rendszeren alapul, a mechanikától a kinematikán át az elektronikáig és az információtechnológiáig. A cég önállóan kifejlesztett egy RTK (Real Time Kinematic) rendszert, amely georeferáló antennákból, okostelefonról is elérhető felhasználóbarát telemetriai rendszerből, környezeti (meteorológiai) elemző állomásból és mesterséges intelligenciával ellátott biztonsági kamerákból áll, mindezt összhangban ipar rendelkezései 4.0.

Forrás: https://www.maschiogaspardo.com/en/web/international/w/acquisition-free-green-nature

 

Korábbi bejegyzések

Csapatunk

 

Garai Róbert - Regionális értékesítési vezető
Garai Róbert
Regionális értékesítési vezető
+36304664936
Vas Nóra - Marketing vezető
Vas Nóra
Marketing vezető
+36704153921
Ifj. Vas Ottó - Ügyvezető
Ifj. Vas Ottó
Ügyvezető
+36302577710
Vas Ottó - Alapító
Vas Ottó
Alapító
Vas Veronika - Oktatási vezető
Vas Veronika
Oktatási vezető
+36309151805
Borsné Kitti - Irodavezető, alkatrész ügyintéző
Borsné Kitti
Irodavezető, alkatrész ügyintéző
+36704153919
Nagy István - Műszaki vezető
Nagy István
Műszaki vezető
+36704086289