Email

Írjon nekünk üzenetet!

iroda@zetorvas.hu

Telefonszám

Hívjon minket!

+36 42 401 628

EmailTelefonszám
Pályázat

Keresés

Chrono 500

Chrono 500

cikkszám: WS00125

Teljesítmény igény: 150 Le Sorok száma: 8 - 12 Sortávolság: 45 - 75 cm Magtartály térfogata: 60 L

Nagy sebességű precíziós szemenkénti vetőgép összecsukható és úszó szárnyas vázkerettel

A CHRONO 500 a legújabb modell abban a tartományban, amellyel a MASCHIO GASPARDO meg kívánja osztani a precíziós gazdálkodási ágazatban eddig szerzett tapasztalatait.
A nagy sebességű vetés (akár 15 km/ó), valamint a CHRONO elem magas sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy minden helyzetben kitűnjön munkájával. A hagyományostól a minimális talajművelésen át a közvetlen vetésig a CHRONO 500 biztosítja a vetőmag lerakását a legjobb körülmények között, hozzájárulva az egyenletes csírázáshoz. A CHRONO 500 rögzített vagy átalakítható változatban kapható az vetőkocsik közötti távolság változtatásával.
Az összecsukható és úszó szárnyakkal felszerelt vázkerettel felszerelt CHRONO 500 8 soros változatban kapható, 70 cm-es vagy 75 cm-es sortávolsággal, a 12 soros változat pedig 45 cm-es vagy 50 cm-es sortávolsággal.

CHRONO, univerzális vetőkocsi

A CHRONO vetőkocsi az új generációs precíziós ültetvényeken elérhető legfejlettebb megoldásokat kínálja. Az innovatív, független pneumatikus rendszer lebenykompresszort alkalmaz, és a mag jellemzőitől függően változtatja a légáramlást. Legyen szó kis magokról (repce) vagy nagyobb magokról (kukorica, félgömb alakú magvakról, például szója, vagy szabálytalanabb alakú magokról, például napraforgóról), a pneumatikus szállítás minimálisra csökkenti a magok visszapattanását a magbevezető cső belsejében azáltal, hogy maximalizálja annak a szabályosságot, amellyel az ültető barázdába helyezik a magot, még nagy sebességnél is.

 

Mindenhová vethet

A CHRONO vetőkocsik robusztus dupla paralelogrammás függesztő rendszert használ, LÉGRUGÓVAL kombinálva, amely lehetővé teszi a kocsi talajnyomásának beállítását közvetlenül a traktor fülkéjéből, legfeljebb 300 kg-ig. Az ISOTRONIC hajtás, amely minden CHRONO vetőkocsin alapfelszereltség, az ISOBUS kommunikációs protokollt és a GENIUS MASTER interfészt használja; lehetőség van a precíziós gazdálkodás összes jellemzőjének kihasználására, a mikrogranuláris termékek kiszórására, műtrágyázásra is.

Összecsukható vázkeret

A függesztett és összecsukható és úszó szárnyakkal ellátott vázkeret lehetővé teszi, hogy a 6 m-es munkaszélességet gyorsan csak 3 m-re változtassuk a szállításhoz, így még közúton is nagyon könnyű közlekedni a géppel. A vetés során az úszó vázkeret lehetővé teszi a talajprofil lehető legszorosabb követését. A WINGS UP szárnyfelhajtó rendszer automatikusan aktiválódik, amikor a vetőgépet felemeljük, a vázkeret oldalsó szárnyait azokra szelektíven hatva felemelik; a gép többi részénél magasabb szintre, ezáltal az agilitás növekszik, amikor a táblavégeken, lejtőkön vagy magasabb szegéllyel rendelkező táblákon dolgozunk.

 

Átalakítható konfiguráció

A CHRONO 500 vázkeret két konfigurációban kapható: fix, vagy átalakítható. Lehetőség van 8-ról 12 sorra váltani, és fordítva. Fix konfigurációban az ültetvény négy változatban kapható:


- 8 sor 70 cm-es sorközzel;
- 8 sor 75 cm-es sorközzel;
- 12 sor 45 cm-es sorközzel;
- 12 sor 50 cm-es sorközzel.

A 8 soros változat (70 vagy 75 cm-es sortávolság) átalakítható 12 sorosra, amelynek a vetőkocsik közötti távolsága a kiválasztott változattól függően 45, vagy 50 cm. Az átalakítás 4 vetőkocsit foglal magában, amelyeket hozzáadnak a géphez, vagy eltávolítanak róla, a szállító és tárolókocsi segítségével áthelyeznek. A rendkívül ergonomikus folyamat lehetővé teszi két kezelő számára, hogy kevesebb, mint 2 óra alatt befejezzék az átalakítást.

Miért válassza a CHRONO 500-at?

A CHRONO 500 egy nagy sebességű precíziós vetőgép, amely maximalizálja a hozamot a táblai műveletek során. Sokoldalú és megbízható, alkalmazkodik a különböző növények agronómiai igényeihez.

 

TECHNIKAI ADATOK
Sorok száma88-1212
Magtartály térfogata60 l60 l60 l
Teljes szélesség3 m3 m3 m
Min teljesítmény igény Le---
Súly≥ 3.000 kg≥ 4.075 kg≥ 3.470 kg

Speciális tartalom

ÖSSZECSUKHATÓ VÁZKERET

1. A függőleges zárással ellátott összecsukható vázkeret 8 vagy 12 vetőkocsit tartalmaz, amelyek szállítási szélessége mindössze 3 m.

2. A rendszer manőverezés közben automatikusan felemeli az oldalszárnyakat a központi vázhoz képest, javítva a manőverezhetőséget nehéz körülmények között, vagy akadályok körül.

3. Az elektrohidraulikus alvázmozgási rendszer állandóan azonos távolságban tartja az oldalszárnyak távolságát a talajtól, így egyenletes nyomást gyakorol a vetőkocsikra, még meredek lejtők esetén is.

ÁTALAKÍTHATÓ VÁZKERET

Az elemek rögzítésére és mozgatására szolgáló mechanizmus a vázkereten lehetővé teszi két kezelő számára, hogy kevesebb, mint 2 óra alatt befejezzék az átalakítást segédemelő berendezések nélkül.

A keret átalakításakor a #3 #5 #8 #10 elemek könnyen eltávolíthatók/ felszerelhetők a praktikus kezelőkocsik segítségével (tartozékként kaphatók).

Példa a keret átalakítására 12-ről 8 sorra traktorra függesztett géppel:

1. Csatlakoztassa a kezelőkocsikat a #3 #5 #8 #10 vetőkocsikhoz.

2.A #3 #5 #8 #10 elemek vezérlőcsatlakozóinak gyors leválasztása

3.A vetőkocsik 2 db rögzítőcsavarjának eltávolítása #3 #5 #8 #10

4. A vetőkocsik letárolása #3 #5 #8 #10, és a megmaradt kocsik átrendezése a kerettávolságnak megfelelően.

NAGY SEBESSÉGŰ MAGADAGOLÓ

A CHRONO MAGADAGOLÓ 15°-os dőlésszöggel rendelkezik, hogy optimalizálja a mag leesését a magbevezető csőbe. A vetőmag és a cső közötti érintkezés kiküszöbölésével a maximális precizitás garantált. Az alumíniumból készült test ötvözi a nagy szilárdságot és a könnyűséget.

VETŐMAGSZÁMLÁLÓ SZENZOR

A magadagoló ház kimenetén lévő fotocellák igazolják, hogy a mag valóban áthaladt-e a bevezető csövön azáltal, hogy a vetőkocsik oldalán található LED-eket felgyújtják. Az adatokat azonnal összegyűjtik a vetőmagok hektáronkénti kiosztásáról, az ültetés távolságáról és pontosságáról. Az akusztikus ültetésvezérlő riasztása azonnal figyelmezteti a kezelőt meghibásodás vagy üres tartály esetén.

ISOTRONIC HAJTÁS

Az ISOTRONIC hajtás, amely minden CHRONO vetőkocsin alapfelszereltség, az ISOBUS kommunikációs protokollt és a GENIUS MASTER interfészt használja; lehetőség van a precíziós gazdálkodás összes jellemzőjének kihasználására, a mikrogranuláris termékek kiszórására, műtrágyázásra is.

PNEUMATIKUS VETŐMAGSZÁLLÍTÁS

Az innovatív, független pneumatikus rendszer lebenykompresszort alkalmaz, és a mag jellemzőitől függően változtatja a légáramlást a magvetőcsőben történő mozgásának irányítására. Függetlenül attól, hogy a vetőmag kicsi, például repce, vagy nagy, például kukorica, félgömb alakú, mint például a szója, vagy szabálytalanabb alakú, például napraforgó, a pneumatikus szállítás minimalizálja a magok visszapattanását a magbevezető cső belsejében, maximalizálva azt a szabályosságot, amellyel a magot a barázdába helyezik, még nagy sebességnél is.

NAGY TEHERBÍRÁSÚ VETŐKOCSI

1. LÉGRUGÓ

A CHRONO vetőkocsi robusztus dupla paralelogrammás függesztő rendszert használ LÉGRUGÓVAL. A kocsi talajra gyakorolt nyomása közvetlenül a traktorfülkéből állítható be, legfeljebb 300 kg-ig, lehetővé téve a közvetlen vetést még nehéz talajokon is.

2. ELSŐ TÁRCSÁS CSOROSZLYA

A Chrono vetőkocsi nagy átmérőjű (355 mm) tárcsával van felszerelve, amely hatékony vetőbarázda kialakítást készít a helyes vetőmag lerakás érdekében.
A csillagkerék a csoroszlyák előtt (kiegészítőként kaphatók) megszabadítják az ültetősort minden olyan terjedelmes maradványoktól, amelyek veszélyeztethetik a csírázást.

3. VETŐBARÁZDA LEZÁRÓ EGYSÉG

A rendszer öntöttvas anyagú és 1x14” V formájú, gumiborítású kerekeket alkalmaz, melyek garantálják a tökéletes maglezárást még műveletlen talajon is.

MŰTRÁGYA KISZÓRÁS

A műtrágya kiszórást úgy lehet elvégezni, hogy a PA1 első magtartályt elektromos adagolóval kapcsoljuk össze ISOBUS kommunikációs protokollal és pneumatikus szállítórendszerrel.

MŰTRÁGYA BETEMETÉS

A vetőkocsihoz csatlakozik, de mozgásában független, minden csoroszlyához egyetlen tárcsa csatlakozik állítható mélységhatároló kerékkel. A LÉGRUGÓS rendszer, amely a műtrágya-csoroszlyákon is jelen van, kiegészíti a műszaki berendezéseket, maximalizálva az állandó munkamélység fenntartásának képességét még akkor is, ha ugyanazon a területen belül nehezebb talaj következik be.

 

Chrono.jpg (1.72 MB)

Csapatunk

 

Garai Róbert - Regionális értékesítési vezető
Garai Róbert
Regionális értékesítési vezető
+36304664936
Vas Nóra - Marketing vezető
Vas Nóra
Marketing vezető
+36704153921
Ifj. Vas Ottó - Ügyvezető
Ifj. Vas Ottó
Ügyvezető
+36302577710
Vas Ottó - Alapító
Vas Ottó
Alapító
Vas Veronika - Oktatási vezető
Vas Veronika
Oktatási vezető
+36309151805
Borsné Kitti - Irodavezető, alkatrész ügyintéző
Borsné Kitti
Irodavezető, alkatrész ügyintéző
+36704153919
Nagy István - Műszaki vezető
Nagy István
Műszaki vezető
+36704086289

Kérjen ajánlatot most!

Töltse ki a mezőket és küldje el kéréseit.