Email

Írjon nekünk üzenetet!

iroda@zetorvas.hu

Telefonszám

Hívjon minket!

+36 42 401 628

EmailTelefonszám
Pályázat

Keresés

Innováció és hatékonyság: A Maschio Veloce 300-as rövidtárcsa

2023. 06. 02.

A mezőgazdasági munkálatok hatékonysága és eredményessége ma kulcsfontosságú tényező a mezőgazdasági ágazatban. A termelőknek olyan eszközökre van szükségük, amelyek segítségével időt, energiát és pénzt takaríthatnak meg. A Maschio Veloce 300-as rövidtárcsa ilyen eszköz, amely megfelel a modern gazdálkodók igényeinek.


Bővebb info a termékről ide kattintva érhető el: https://zetorvas.hu/veloce

 

A Maschio Veloce rövidtárcsák legfőbb előnyei.

  • Magas munkasebesség (10-15 km/h), ami nagy óránkénti teljesítményt eredményez.
  • Alacsony karbantartási igény.
  • Alacsony üzemanyag-fogyasztás.

A rövidtárcsázás agronómiai szempontból számos előnyt kínál.

1.    Talajlazítás: A rövidtárcsák hatékonyan lazítják a talajt, ami növeli annak levegő- és vízáteresztő képességét. A jó talajlazítás elősegíti a gyökerek mélyebb behatolását, ami hozzájárul a növények egészséges növekedéséhez és fejlődéséhez.

 

2.    Gyomirtás: A rövidtárcsák alkalmasak a gyomok mechanikus irtására. Az eszköz hatékonyan képes felkavarni a talaj felső rétegét, ezáltal károsítva a gyomok gyökereit és eltávolítva őket a felületről. Ez jelentősen csökkenti a gyomnövények versenyét a vízzel, tápanyagokkal és napfénnyel, és lehetővé teszi a kultúrnövények számára, hogy jobban fejlődjenek.

 

3.    Talajstruktúra javítása: A rövidtárcsák segítenek a talaj struktúrájának javításában. Az eszköz kialakítása lehetővé teszi a talaj morzsálódását és a nagyobb aggregátumok létrehozását, amelyek elősegítik a jó vízelvezetést és a tápanyagok egyenletes eloszlását a talajban. Ez növeli a termőföld hatékonyságát és lehetővé teszi a jobb terméshozamot.

 

4.    Talajtömörödés csökkentése: A gépi munkák során a talajtömörödés gyakori probléma lehet, amely negatívan befolyásolhatja a növények növekedését. A rövidtárcsák segítenek csökkenteni a talajtömörödést a talaj lazítása révén, ami lehetővé teszi a növények gyökereinek jobb légzését és tápanyagfelvételét.

 

5.    Vetés előkészítése: A rövidtárcsák alkalmasak a talaj előkészítésére a vetés vagy ültetés előtt. Az eszköz segít a talaj egyenletes felületének kialakításában, amely optimális körülményeket teremt a vetőmagok vagy a palánták beültetéséhez. A megfelelő talajelőkészítés elősegíti a jó gyökérképződést és a magasabb kelési arányt.

 

6.    Idő- és üzemanyag-megtakarítás: A rövidtárcsák hatékonyan végzik a munkát, és lehetővé teszik a gyors és hatékony talajművelést. Ez idő- és üzemanyag-megtakarítást eredményez a mezőgazdászok számára. Ráadásul a rövidtárcsák könnyűek és könnyen kezelhetőek, ami további előnyt jelent a munkafolyamatok során.

 

A tárcsák dőlés szöge munkairányban (17°) és a talaj függőleges irányában (7°) agresszív munkahelyzetet biztosít a talaj/növényi maradványok keveredésének javítása érdekében.

szögállás.jpg (96 KB)

A tárcsák konkáv alakúak, 520 mm átmérőjűek, két sorban helyezkednek el. Az SKF által SKF által gyártott speciális "AGRI HUB" csapágyak vízállóak, sártól és korróziótól védettek.

 

A két tárcsasor közötti távolságot megnövelték 800 mm-re, így a növényi maradványok könnyebben áramlanak nagy sebesség mellett is.

A Maschio Veloce 300-as rövidtárcsa további előnye a sokoldalúság. A gép többféle művelet elvégzésére használható a mezőgazdasági munkák során. A rövidtárcsa alkalmas a tarlómaradványok aprítására, a talaj lazítására, a gyomok irtására és a talaj előkészítésére a vetés előtt. Ez a sokoldalúság lehetővé teszi, hogy a gazdálkodók egyszerűen és hatékonyan végezhessék el a szükséges műveleteket egyetlen géppel, ezáltal időt és erőforrásokat takarítva meg.
 

 

Korábbi bejegyzések

Csapatunk

 

Garai Róbert - Regionális értékesítési vezető
Garai Róbert
Regionális értékesítési vezető
+36304664936
Vas Nóra - Marketing vezető
Vas Nóra
Marketing vezető
+36704153921
Ifj. Vas Ottó - Ügyvezető
Ifj. Vas Ottó
Ügyvezető
+36302577710
Vas Ottó - Alapító
Vas Ottó
Alapító
Vas Veronika - Oktatási vezető
Vas Veronika
Oktatási vezető
+36309151805
Borsné Kitti - Irodavezető, alkatrész ügyintéző
Borsné Kitti
Irodavezető, alkatrész ügyintéző
+36704153919
Nagy István - Műszaki vezető
Nagy István
Műszaki vezető
+36704086289