Keresés

McHale 991 - HIGH SPEED Körbála-csomagoló

McHale 991 - HIGH SPEED Körbála-csomagoló

cikkszám: WS00224

Az elmúlt két évtized tapasztalatai alapján azok a gazdálkodók és vállalkozók, akik nagy teljesítményű gépet kerestek, elsősorban a McHale bálacsomagolókat választották.

A 2010-es szezonban a McHale bemutatta egy új modelljét, a McHale 991 High Speed bálacsomagolót, a gépet, mely 50%-kal nagyobb teljesítményre képes.

John Biggins a McHale kereskedelmi vezetője a következőket mondta a gépről: “Az elmúlt évek során a bérvállalkozók nagyobb teljesítményű csomagológépeket igényelnek. Ez egyrészt a bálázók teljesítmény növekedéséből fakad, másrészt egyre több bérvállalkozó 6 fóliaréteget alkalmaz a 4 réteg helyett a bálák csomagolásához

A 991 High Speed modellt a 991BE modellel (egy gép, amely a piacon úgy ismert, hogy 60 bálát tud becsomagolni óránként) összehasonlítva teszteltük. A tesztelést ugyanolyan olajátfolyással és ugyanolyan csomagoló asztal forgási sebességgel végeztük. Az eredmény az volt, hogy a 991HighSpeed géppel, 3 bálát tudtunk becsomagolni, miközben a 991BE modellel csak kettőt. Ezek alapján elmondható, hogy a 991 HighSpeed modell 50%-kal tud nagyobb teljesítményt adni, vagy más megközelítéssel, amíg a hagyományos egy fóliatartós gép 2 bálát addig a 991 HighSpeed 3 bálát csomagol be

 

Vontatott modell - 991 HighSpeed
Hidraulika igény22 l/perc 170 bar
Traktor csatlakoztatásvonórúd
Teljes magasság2.46 m
Asztal forgási seb. max.30 fordulat/perc
Szállítási szélesség2.45 m
Emelő kapacitás 170 bar1100 kg
Szállítási hossz5.7 m
Kerék méretek340/55-16
Önsúly1950 kg
KezelődobozRDS Expert
Fóliaadagoló Alumínium (70-55%)2 x 750mm
Elektronikus igény12 Volt/Euro plug
Hidraulika csatlakozások2 x 1/2″ gyorscstlakozó dugó
Magasság (hengerek tetejéig)1.25m (4’2”)
Hidraulika igény22l/ min @170 bar
Túlterhelés elleni védelemNyírócsavar/Csap

Fóliaadagolók a McHale 991 High Speed Bálacsomagolón

 

 

mm-es alumínium fóliaadagoló folyamatos megnyújtást ad, maximalizálva ezzel a fólia kihasználását. A fóliaadagoló két alumínium hengere, különböző áttételű robosztus kialakítású fogaskerekekkel kapcsolódnak össze. A 991 HighSpeed gép két fóliaadagolója, függőlegesen úgy van eltolva egymástól, hogy azok átfedést nyújtsanak a két egymásra helyezendő fólia rétegnek.


Rakodókar és Csomagoló-asztal a McHale 991 High Speed Bálacsomagolón

 

 

A rakodókar egy gomb megnyomásával üzemeltethető. Ezután a kar felrakja a bálát és még mielőtt a csomagolási ciklus elindulna, visszasüllyed abba a helyzetbe, ahol nem esik útjába a csomagoló asztalnak.

A 991 HighSpeed körbála-csomagoló csomagoló-asztalának négy darab strapabíró hevedere laza vagy aszimmetrikus bála esetén is biztosítja a zökkenőmentes, egyenletes bálaforgatást.

A folyamatos, zárt csomagolás garantált, mivel a csomagológép 50 %-os átfedéssel dolgozik. Az esetleges aszimmetrikus bálák esetén, a károsodás elkerülése érdekében, nyírócsavaros védelem biztosítja a gép hajtóművét illetve a hajtásrendszerét.

 

Fóliavágó és fóliamegfogó a 991 High Speed bálacsomagolón

 

 

A hidraulikus fóliavágó és fóliamegfogó a csomagolási ciklus befejeztével elvágja és megfogja a fóliát, előkészülve a következő körbála becsomagolásához. Ez az időtakarékos eszköz kiküszöböli a fólia kézi újra-csatlakoztatásának igényét.

A McHale fóliavágó és fóliamegfogó úgy lett megalkotva, hogy a fólia elvágásakor a fóliát egy pontra vezesse, miközben a bála oldalához is hozzá húzza azt, minimális fólia meghagyást hagyva ezzel mindkét fóliatekercsről.

 


Gyorsan újratölthető fóliaadagoló a 991 High Speed bálacsomagolón

 

 

A McHale fóliahenger rögzítő rendszerével a fóliahenger cseréje igazán könnyű és egyszerű. Az elhasznált fólia tekercs kivételékor a tekercs szorítógörgője beakad, majd az új fóliatekercs behelyezése után egy bowden meghúzásával ismét újra rászorítható a szorítógörgő a tekercsre.

 

Bálaleadó rendszer a 991 High Speed bálacsomagolón

 

 

Az egyedülálló tervezésű, McHale által szabadalmaztatott „Bálaleadó Rendszer”, talán az egyik legfontosabb jellemzője a McHale vontatott körbála-csomagolóknak.

A talajtámasztású bálaleadó rendszer óvatosan lehelyezi a bálát a talajra, miközben kiküszöböli a körbála-csomagológép alvázát érő terhelést.

Amikor a bála-forgatóasztal megáll és az ürítési helyzetbe emelkedik, a robosztus kialakítású bálaleadó kar szintén felemelkedik és a becsomagolt bálát „bölcsőszerűen” átöleli, eközben egy második kar automatikusan leereszkedik és megtámaszkodik a talajon. Így még a legnehezebb bálák is kíméletesen, sérülésmentesen helyezhetőek le a talajra.

 

991 High Speed kezelőkonzol a 991 High Speed bálacsomagolón

 

 

A traktorkabinba helyezhető kezelő dobozzal vezérelhető ez a nagy teljesítményű gép. Ez tájékoztatja a kezelőt a gép üzemeltetéséről egy grafikus kijelzőn keresztül.

A kezelődobozról a gépkezelő a következőket választhatja ki:

  • automata bálarakodás
  • automata bálaürítés
  • a bálán alkalmazott fóliaréteg száma
  • egy fóliatekercses üzemmód

A 991 High Speed gép egy teljesen automata üzemmódot tesz lehetővé, miközben különböző kezelési lehetőségeket lehet kiválasztani a talajviszonyoktól függően.

 

Automata fóliaszakadás érzékelő szenzor a 991 High Speed bálacsomagolón

 

 

A 991 High Speed körbála-csomagolókon fóliaszakadás érzékelő szenzor található. Ez a szenzor érzékeli, ahogyan a fólia a fóliaadagolóról a bálára kerül. Ha a film valamelyik fóliaadagolóból elszakad vagy kifogy, akkor a gépkezelő figyelmeztetést kap a kezelődobozon a fólia hiányáról és a gép automatikusan átkapcsol egy fóliatekercses üzemmódba. A gép folytatja a bála csomagolását, de lelassítja a bálaforgatását és megnöveli a csomagoló asztal fordulatát, kompenzálva így az elszakadt vagy kifogyott fóliatekercs hiányát. Ez biztosítja azt, hogy a bála egyenletesen és a megfelelő rétegszámmal be legyen csomagolva.


Csomagolás egy tekercs fóliával a 991 High Speed bálacsomagolón

 

 

A következő esetek bármelyikénél:

  • csak egy tekercs fólia áll rendelkezésre
  • már csak az utolsó tekercs fólia maradt

A gépkezelő a magasságállító kar segítségével kézzel beállíthatja a fólia-adagló magasságát a maximális helyzetébe. Amikor a fóliatartó ebbe a helyzetbe került, akkor behelyezhető az új fóliatekercs a traktorhoz közelebbi tartóba. Ebben a fóliaadagoló helyzetben a fólia a bála közepére kerül fel, tökéletes átfedést biztosítva ezzel. A kezelő ezután a kezelődobozon az “X1” gomb megnyomásával választhatja ki az egy fóliaadagolós üzemmódot.

Csapatunk

 

Garai Róbert - Regionális értékesítési vezető
Garai Róbert
Regionális értékesítési vezető
Vas Nóra - Marketing vezető
Vas Nóra
Marketing vezető
Ifj. Vas Ottó - Ügyvezető
Ifj. Vas Ottó
Ügyvezető
Vas Ottó - Ügyvezető
Vas Ottó
Ügyvezető
Vas Veronika - Oktatási vezető
Vas Veronika
Oktatási vezető
Borsné Kitti - Irodavezető
Borsné Kitti
Irodavezető
Albók Ákos - Alkatrész és szerviz vezető
Albók Ákos
Alkatrész és szerviz vezető

Kérjen ajánlatot most!

Töltse ki a mezőket és küldje el kéréseit.