Email

Írjon nekünk üzenetet!

iroda@zetorvas.hu

Telefonszám

Hívjon minket!

+36 42 401 628

EmailTelefonszám
Pályázat

Keresés

McHale 991BC - Körbála-csomagoló

McHale 991BC - Körbála-csomagoló

cikkszám: WS00221

Körbála-csomagolók – McHale 991B – körbála-csomagoló

A McHale 991B sorozat diktálja az iramot a hatásos és hatékony körbála csomagolás területén.  A mezőgazdasási bérvállalkozók és gazdálkodók a praktikus kialakítás, minőségi alkatrészek és pontos tervezés miatt választják elsőként a 991B szériát.

A praktikus és megbízható tulajdonságaival a 991B – s sorozat tervezésekor a leghatékonyabb működtetés volt a cél. Ezeket szolgálják a hidraulikusan működtetett vágó és fóliamegfogó rendszer, a hatékony fóliaadagoló, ami optimalizálja a fólia használatot és a 991B modellek szabadalmaztatott, talajtámasztású bálaleadó rendszere. Az összes McHale bálacsomagolóhoz hasonlóan, a nagy teljesítményű 991B modellek is kiváló minőségű, szorosan fóliázott bálákat készítenek, ezáltal megőrizhetőek a takarmány természetes nedvei, nagyobb tápértékű végtermék és környezetbarát eljárás mellett.

 

 

Vontatott modell - 991BC
Kerék méretek340/55-16
Szállítási szélesség2.45m
Hidraulika igény22 l/perc 170 bar
Traktor csatlakoztatásvonórúd
Önsúly1870 kg
Vezérlés991B/BC 4 kezelőkarral
Fólia rétegek2+2 vagy 2+2+2
Szállítási hossz5.7m
Teljes magasság2.46m
Asztal forgási seb. max.30 fordulat/perc
Zsírzási pontok19 db
Elektronikus igény991B/BC 12V/7 tűs csatl
Emelő kapacitás 170 bar1100 kg
Magasság (hengerek teteje)1.25m
Hidraulika csatlakozások2 x 1/2″ gyorscstlakozó dugó
Túlterhelés elleni védelemNyírócsavaros/csapos
Csomagolási méretek 
Hossz3.27m
Szélesség/magasság2.3m

 

Kezelési lehetőségek

 

A 991BC típusok a modellcsalád alap szintje, ezeknek a gépeknek a kezelése 4 db kezelőkarral történik, amelyekkel a gépkezelő a következő funkciókat vezérelheti:

  • emelőkar
  • csomagolóasztal
  • fóliavágó és fóliamegfogó
  • csomagolóasztal billentés/bálaleadó

Bálaleadó rendszer

 

 

Minden McHale 991B körbála-csomagolón megtalálható az egyedülálló tervezésű, McHale által szabadalmaztatott „Bálaleadó Rendszer”. Ez az egyik legfontosabb jellemzője a McHale vontatott körbála-csomagolóknak.

Csak a McHale körbála-csomagoló kínálhatja azt a talajtámasztású bálaleadó rendszert, amellyel finoman helyezheti le a bálát a talajra, miközben kiküszöböli a körbála-csomagológép alvázát érő terhelést. Amikor a bála-forgatóasztal megáll és az ürítési helyzetbe emelkedik, a robosztus kialakítású bálaleadó kar szintén felemelkedik és a becsomagolt bálát „bölcsőszerűen” átöleli, eközben egy második kar automatikusan leereszkedik és megtámaszkodik a talajon. Így még a legnehezebb bálák is kíméletesen, sérülésmentesen helyezhetők le a talajra.


Hidraulikus fóliavágó és fóliamegfogó

 

 

A McHale körbála-csomagolók hidraulikus fóliavágó és fóliamegfogó rendszerrel vannak ellátva, amely a csomagolási ciklus befejeztével elvágja és megfogja a fóliát, előkészülve a következő körbála becsomagolásához. Ez az időtakarékos eszköz kiküszöböli a fólia kézi újracsatlakoztatásának igényét. Ez az egyedileg tervezett rendszer megbízhatóan és egyenletesen dolgozik bármely időjárási körülményben.


Gyorsan újratölthető fóliaadagolók

 

 

A McHale 991B körbála-csomagolók fóliatartóinak fóliahenger rögzítő rendszerével a fóliahenger cseréje igazán könnyű és egyszerű. Az elhasznált fólia tekercs kivételékor a tekercs szorítógörgője beakad, majd az új fóliatekercs behelyezése után egy bowden meghúzásával ismét újra rászorítható a szorítógörgő a tekercsre.


Robosztus kialakítású váz és bálaemelőkar

 

 

A 991B körbála-csomagolók vázszerkezete és bálaemelőkarja az elmúlt 15 év óta alapos teszteléseknek van kitéve. Ez idő alatt sok-sok olyan McHale körbála-csomagológép működik, amely az ügyfeleink legnagyobb megelégedésére már több mint 150.000 bálát becsomagolt a strapabíró kialakításának köszönhetően.


Körbála csomagoló-asztal

 

 

A csomagolóasztal négy darab strapabíró hevedere laza vagy aszimmetrikus bála esetén is biztosítja a zökkenőmentes, egyenletes bálaforgatást.

A folyamatos, zárt csomagolás garantált, mivel a csomagológép 50 %-os átfedéssel dolgozik. Az esetleges aszimmetrikus bálák esetén, a károsodás elkerülése érdekében, nyírócsapos védelem biztosítja a gép hajtóművét illetve a hajtásrendszerét.

 

Auto Stop - automatikus megállás

 

 

A 991 BC körbála-csomagolók egy Auto-Stop (automatikus megállás) funkcióval vannak ellátva, amely azt jelenti, hogy a bála-forgatóasztal vezérlőkar meghúzásával a bálacsomagolás művelete elindul és a csomagoló asztal elkezd forogni mindaddig, amíg el nem éri az előre beállított asztalforgatási számot. Miután a csomagolás befejeződik – vagyis elérte a szükséges forgatási számot -, az asztal automatikusan megáll az ürítési helyzetben, így a csomagoló-asztalról a bála kiüríthető, a billentést vezérlő kezelőkar meghúzásáva

 

RDS Wizzard Kezelő Doboz

 

 

A 991BC körbála-csomagolókon az ún. Wizzard kezelődoboz felügyeli a csomagolás műveletét. Segítségével a gépkezelő beállíthatja a fóliaréteg számát és ellenőrizheti a csomagolóasztal forgási sebességét. A kezelődobozban két napi számláló található, melyeken a becsomagolt bálák számát tárolható.

 

Oldalra billentés -opció

 

 

Minden McHale 991B körbála-csomagoló modellhez opcióként egy oldalra billentő kiegészítés rendelhető. Ezzel a felszereléssel a bálák a lapos végükre fordíthatóak a csomagolás befejeztével a kiürítés során.

Az oldalra billentő rendszer fő előnyei:

  • a bálákat arra a végükre fordítja, ahol a legtöbb fólia található, csökkentve ezáltal a sérüléseket, szúrós tarlójú területeken
  • a becsomagolt körbálák jobban megőrzik ezáltal alakjukat

 

 

Csapatunk

 

Garai Róbert - Regionális értékesítési vezető
Garai Róbert
Regionális értékesítési vezető
+36304664936
Vas Nóra - Marketing vezető
Vas Nóra
Marketing vezető
+36704153921
Ifj. Vas Ottó - Ügyvezető
Ifj. Vas Ottó
Ügyvezető
+36302577710
Vas Ottó - Alapító
Vas Ottó
Alapító
Vas Veronika - Oktatási vezető
Vas Veronika
Oktatási vezető
+36309151805
Borsné Kitti - Irodavezető
Borsné Kitti
Irodavezető
+36704153919
Albók Ákos - Alkatrész és szerviz vezető
Albók Ákos
Alkatrész és szerviz vezető
+36306352739
Nagy István - Műszaki vezető
Nagy István
Műszaki vezető
+36704086289

Kérjen ajánlatot most!

Töltse ki a mezőket és küldje el kéréseit.