Email

Írjon nekünk üzenetet!

iroda@zetorvas.hu

Telefonszám

Hívjon minket!

+36 42 401 628

EmailTelefonszám
Pályázat

Keresés

McHale 991BE - Körbála-csomagoló

McHale 991BE - Körbála-csomagoló

cikkszám: WS00222

A McHale 991B sorozat diktálja az iramot a hatásos és hatékony körbála csomagolás területén.  A mezőgazdasási bérvállalkozók és gazdálkodók a praktikus kialakítás, minőségi alkatrészek és pontos tervezés miatt választják elsőként a 991B szériát.

A praktikus és megbízható tulajdonságaival a 991B sorozat tervezésekor a leghatékonyabb működtetés volt a cél. Ezeket szolgálják a hidraulikusan működtetett vágó és fóliamegfogó rendszer, a hatékony fóliaadagoló, ami optimalizálja a fólia használatot és a 991B modellek szabadalmaztatott, talajtámasztású bálaleadó rendszere. Az összes McHale bálacsomagolóhoz hasonlóan, a nagy teljesítményű 991B modellek is kiváló minőségű, szorosan fóliázott bálákat készítenek, ezáltal megőrizhetőek a takarmány természetes nedvei, nagyobb tápértékű végtermék és környezetbarát eljárás mellett.

 

 

Vontatott modell - 991BE
Emelő kapacitás 170 bar1100 kg
Fóliaadagoló – Alumínium (75-55%)750/500 mm
Elektronikus igény991BE 12V akkumulátorról
Teljes magasság2.46m
Asztal forgási seb. max.30 fordulat/perc
Fólia rétegek2+2 vagy 2+2+2
Szállítási hossz5.7 m
Önsúly1870 kg
Vezérlés991 BE Elektr. kez.doboz
Hidraulika igény22 l/perc 170 bar
Szállítási szélesség2.45m
Traktor csatlakoztatásvonórúd
Kerék méretek340/55-16
Fóliaadagoló Alumínium (70-55%)750/500 mm
Túlterhelés elleni védelemNyírócsavaros/csapos
Hidraulika csatlakozások2 x 1/2″ gyorscstlakozó dugó
Magasság (hengerek tetejéig)1.25m
Csomagolási méretek 
Szélesség/magasság2.3m
Hossz3.27m

Kezelési lehetőségek

 

 

A 991BE körbála-csomagolók, egy a traktorkabinba helyezhető „Expert” kezelő dobozzal vannak ellátva, amivel teljesen automata bálacsomagolás valósítható meg.

A csomagolni kívánt körbálához érkezve, egy gomb megnyomással a bálaemelőkar lesüllyed az úszó pozícióból. Miután a bála behelyeződik az emelőkarba, a bála a csomagoló-asztalra helyezhető a gomb újbóli megnyomásával. Amikor a bála felhelyezésre került és az emelőkar nem áll a forgatóasztal útjába, a 991BE bálacsomagoló elkezdi csomagolni a bálát. Az ürítés lehet teljesen automatikus vagy kézi vezérlésű, teljes ellenőrizhetőséget adva így a kezelőnek az esetleges speciális körülmények között.

 

Bálaleadó rendszer

 

 

Minden McHale 991B körbála-csomagolón megtalálható az egyedülálló tervezésű, McHale által szabadalmaztatott „Bálaleadó Rendszer”. Ez az egyik legfontosabb jellemzője a McHale vontatott körbála-csomagolóknak.

Csak a McHale körbála-csomagoló kínálhatja azt a talajtámasztású bálaleadó rendszert, amellyel finoman helyezheti le a bálát a talajra, miközben kiküszöböli a körbála-csomagológép alvázát érő terhelést. Amikor a 991BE bála-forgatóasztala megáll és az ürítési helyzetbe emelkedik, a robosztus kialakítású bálaleadó kar szintén felemelkedik és a becsomagolt bálát „bölcsőszerűen” átöleli, eközben egy második kar automatikusan leereszkedik és megtámaszkodik a talajon. Így még a legnehezebb bálák is kíméletesen, sérülésmentesen helyezhetőek le a talajra.

 

Automatikus rakodókar és robosztus kialakítású váz

 

 

A 991BE körbála-csomagolók egy ún. „automatikus rakodó funkcióval” vannak ellátva, ami annyit jelent, hogy a géppel a csomagolni kívánt bálához érkezve, egy gomb megnyomásával a bálaemelőkar lesüllyed és felveszi a bálát. Miután a bála behelyeződik az emelőkarba, a gomb újbóli megnyomásával a bálát a csomagoló-asztalra helyezi, majd kitér a csomagolóasztal útjából, lehetővé téve ezzel az asztal forgását a csomagolás automatikus megkezdéséhez

A 991BE körbála-csomagolók vázszerkezete és emelőkarja az elmúlt 15 év óta alapos teszteléseknek van kitéve. Ez idő alatt sok-sok olyan McHale körbála-csomagológép működik, amelyik az ügyfeleink legnagyobb megelégedésére már több mint 150.000 bálát becsomagolt a strapabíró kialakításának köszönhetően.

 

Oldalra billentés -opció

 

 

Minden McHale 991B körbála-csomagoló modellhez opcióként egy oldalra billentő kiegészítés rendelhető. Ezzel a felszereléssel a bálák a lapos végükre fordíthatóak a csomagolás befejeztével a kiürítés során.

Az oldalra billentő rendszer fő előnyei:

  • a bálákat arra a végükre fordítja, ahol a legtöbb fólia található, csökkentve ezáltal a sérüléseket, szúrós tarlójú területeken
  • a becsomagolt körbálák jobban megőrzik ezáltal alakjukat

 

Hidraulikus fóliavágó és fóliamegfogó

 

 

A McHale körbála-csomagolók hidraulikus fóliavágó és fóliamegfogó rendszerrel vannak ellátva, amely a csomagolási ciklus befejeztével elvágja és megfogja a fóliát, előkészülve a következő körbála becsomagolásához. Ez az időtakarékos eszköz kiküszöböli a fólia kézi újracsatlakoztatásának igényét. Ez az egyedileg tervezett rendszer megbízhatóan és egyenletesen dolgozik bármely időjárási körülményben.


Gyorsan újratölthető fóliaadagolók

 

 

A McHale 991BE körbála-csomagolók fóliatartóinak fóliahenger rögzítő rendszerével a fóliahenger cseréje igazán könnyű és egyszerű. Az elhasznált fólia tekercs kivételékor a tekercs szorítógörgője beakad, majd az új fóliatekercs behelyezése után egy bowden meghúzásával ismét újra rászorítható a szorítógörgő a tekercsre.


Körbálacsomagoló-asztal

 

 

A csomagoló asztal négy darab strapabíró hevedere laza vagy aszimmetrikus bála esetén is biztosítja a zökkenőmentes, egyenletes bálaforgatást.

A folyamatos, zárt csomagolás garantált, mivel a csomagológép 50 %-os átfedéssel dolgozik. Az esetleges aszimmetrikus bálák esetén, a károsodás elkerülése érdekében, nyírócsapos védelem biztosítja a gép hajtóművét illetve a hajtásrendszerét.

 

Fóliaszakadás érzékelő szenzor

 

 

A 991BE körbála-csomagolókon fóliaszakadás érzékelő szenzor található. Ez a szenzor érzékeli, ahogyan a fólia a fóliaadagolóról a bálákra kerül. Ha a film elszakad vagy kifogy, akkor a gépkezelő figyelmeztetést kap a kezelődobozon a fólia hiányáról.

Fólia hiány esetén a bálaforgató asztal a bálát visszaforgatja ahhoz a ponthoz, ahol a fóliaszakadás történt. Ez biztosítja azt, hogy a fólia-problémát korrigálva, a bála egyenletesen és a megfelelő rétegszámmal be legyen csomagolva.

Csapatunk

 

Garai Róbert - Regionális értékesítési vezető
Garai Róbert
Regionális értékesítési vezető
+36304664936
Vas Nóra - Marketing vezető
Vas Nóra
Marketing vezető
+36704153921
Ifj. Vas Ottó - Ügyvezető
Ifj. Vas Ottó
Ügyvezető
+36302577710
Vas Ottó - Alapító
Vas Ottó
Alapító
Vas Veronika - Oktatási vezető
Vas Veronika
Oktatási vezető
+36309151805
Borsné Kitti - Irodavezető
Borsné Kitti
Irodavezető
+36704153919
Albók Ákos - Alkatrész és szerviz vezető
Albók Ákos
Alkatrész és szerviz vezető
+36306352739
Nagy István - Műszaki vezető
Nagy István
Műszaki vezető
+36704086289

Kérjen ajánlatot most!

Töltse ki a mezőket és küldje el kéréseit.