Email

Írjon nekünk üzenetet!

iroda@zetorvas.hu

Telefonszám

Hívjon minket!

+36 42 401 628

EmailTelefonszám
Pályázat

Keresés

McHale 998 - Szögletesbála-csomagoló

McHale 998 - Szögletesbála-csomagoló

cikkszám: WS00225

A McHale 998 szögletesbála-csomagológép egy sokoldalú megoldás a szögletesbálák csomagolásához.

A 998 modellben ötvöződő McHale tervezés közös szelleme, a minőségi komponensek és a precíz műszaki kivitelezés igazán jó választás azoknak a gazdálkodóknak, akik nagy teljesítményt és folyamatos működést akarnak bármilyen körülmények és domborzati viszonyok között. A 998 egy olyan egyedi szögletesbála-csomagoló, amelyik egyszerre három bálát képes mozgatni a szállítószalag-rendszerén:

Egy szögletes bála rakodása a mellső szalagra

Második szögletes bála mozgatása a mellső szalagról a csomagolási helyzetbe

Harmadik – becsomagolt – bála kiürítése a 998 bálacsomagoló hátulján

A 998 szögletesbála-csomagoló tele van egyedi sajátosságokkal, mint a szállítószalagos rakodás, szögletes bálák gyors pozícionálása a csomagolási helyzetbe, hidraulikus fóliavágó és fóliatartó, automata bálaszintezés és alsó függesztő karokra csatlakoztatható rögzítés. A 998 típus minden szögletes bálaméretet képes becsomagolni, a 80cm x 70cm-tól 160cm x 120cm-ig, akár dupla szögletes bálákat is.

A traktorkabinba helyezhető kezelőegységgel a gépkezelő megváltoztathatja a bála méretét és kiválaszthatja a szükséges filmréteget. Ha a gép automata üzemmódra van állítva, akkor egy start gomb megnyomásával az egész csomagolási művelet elindul az elejétől a végéig. A szabadalmaztatott forgatóhenger szög-mérő egységgel a 998 szögletesbála-csomagolók egy állandó és egyenletes csomagolást biztosítanak a szögletes bála méretétől vagy alakjától függetlenül, ügyelve a különleges gondoskodásra.

 

 

Vontatott nagykockabála csomagoló 998
Szállítási magasság3.50m
Szállítási hossz2.92m
TLT ford500 – 800 ford/perc
Traktor csatlakoztatásKat II/III alsó csatl.
Kerék méretek16.0/70-20 12 ply
Önsúly3875kg
Szállítási szélesség7.30m
Hidraulikaigény 
1 egyszeres mük. szelepszállítószalag
1 kettős mük. Szelephidraulikus vonórúd
Fólia rétegek 
Gépkezelő választhatja ki– 2/ 2+2/ 2+2+2 (2 – 8 réteg)
Bála méretek80 x 70cm-től 160 x 120cm-ig, dupla bálákkal is
 Max. bálahossz 180cm
VezérlésElektronikus kezelődobozzal
Elektronikus igény12 Volt DC/5 Amp
Alapfelszereltség 
Hidraulikus vonórúd 
Önellátos ‘load sensing’ hidraulika 
Felszedő konvejor, rakodás és lerakodás 
Teljesen automata elektronikus vezérlés 
Fülkéből állítható bálaméret és fólia rétegszám 
Automatikus fóliavágó-megfogó 
Alacsony talajnyomású kerekek 
Fékek és világítás 
2 x 750mm foliaadagolók 
Opciók 
Lerakodó konvejor 
Távirányító készlet 
Körbálacsomagoló készlet 

Mellső rakodószalag rendszer

 

 

A 998 bálacsomagolók mellső rakodószalagja könnyed bálarakodást tesz lehetővé.  A szalag szintén használható szállításhoz, amikor a gép befejezte a csomagolást.

Miután a gép a bálát becsomagolta automatikusan vízszintbe állítja majd visszahelyezi a középső szállítószalagra, ezt követően a 998 gép hátuljánál a becsomagolt bála kiüríthető.

 

Szabadalmaztatott forgatóhenger szögállás mérő rendszer

 

 

A 998 szögletesbála-csomagolókon megtalálható egy szabadalmaztatott forgatóhenger szögállás mérő rendszer, amely állandó és egyenletes csomagolást biztosít a bála méretétől és bála alakjától függetlenül.

Ezzel a rendszerrel „különleges gondossággal” csomagolhatók be a bálák. Amikor ez a „különleges gondoskodás” kerül kiválasztásra, a bála forgatása a bála sarkainál lelassul és több fólia kerül felhelyezésre, megalapozva ezzel a jó minőségű szenázs bála készítését.

 

Szabadalmaztatott bálaforgatás oszcilláló forgatóhengerekkel

 

 

A 998 szögletesbála-csomagológépek szabadalmaztatott oszcilláló (ide-oda mozgó) bála forgatóhengerei átölelik a bálát a csomagolás közben. Ezek a forgatóhengerek egyenletesen forgatják a bálákat biztosítva ezzel azt, hogy a szögletes bálák megfelelő fólia átfedést kapjanak, garantálva így a szoros csomagolást és a magas minőségű szögletes bála szenázst.

 

Fóliaadagoló egység

 

 

A McHale 998 szögletes bálacsomagolókon két darab 750 mm szélességű fóliaadagoló van, ezek a fóliaadagolók folyamatos fólianyújtást biztosítanak maximalizálva ezzel a fóliafilm kihasználást. Az adagoló egység két alumínium hengerből áll, melyek egymással két robosztus kialakítású különböző áttételű fogaskerekeken keresztül kapcsolódnak, egyenletes fóliafeszítéssel befedve a szögletes bálát.

Az adagolóegységek úgy lettek kialakítva, hogy a csomagolási ciklusok közben a munkahelyzetben bezárt szögük állandó. Ez egyenletes feszítés ad az egész fóliatekercs használata közben. A fóliaadagoló szintén a McHale gyorsan újratölthető fóliaadagolók tulajdonságával bír, amely felhasználóbarát üzemeltetést tesz lehetővé.

 

Gyorsan újratölthető fóliaadagolók

 

 

A McHale 998 csomagológép fóliatartóinak fóliahenger rögzítő rendszerével a fóliahenger cseréje igazán könnyű és egyszerű. Az elhasznált fólia tekercs kivételékor a tekercs szorítógörgője beakad, majd az új fóliatekercs behelyezése után egy bowden meghúzásával ismét újra rászorítható a szorítógörgő a tekercsre.

 

Teljesen integrált TLT hajtású terhelésérzékelős hidraulika rendszer

 

 

A McHale 998 szögletes bálacsomagoló gépen egy teljesen integrált TLT hajtású terhelésérzékelős hidraulika rendszer van. Ez leegyszerűsíti a traktor cserét és állandó teljesítményt nyújt, kiküszöbölve a különböző hidraulika rendszerek, olajátfolyások és olaj hőmérsékletből eredő problémákat.

 

RDS- traktorkabinba helyezhető kezelőegység

 

 

A 998 traktorkabinba helyezhető kezelőegységével a gépkezelő megváltoztathatja a bála méretét és kiválaszthatja a szögletes bálára alkalmazni kívánt filmréteget. Ha a gép automata üzemmódra van állítva, akkor egy start gomb megnyomásával az egész csomagolási művelet elindul, az elejétől a végéig.

A kezelőegység segítségével a gépkezelő kiválaszthatja a csomagolás kezdési pozícióját és szintén egyedi igényei szerint beállíthatja a csomagolási programot. Ez lehetővé teszi több fólia használatát a bála 8 különböző felszínén és eltárolhatja ezeket a beállításokat azokra a későbbi munkákra, amikor ugyanezt a bálaméretet alkalmazza.

 

Opciós felszerelések - Távvezérlő kit és leürítő szállítószalag

 

 

Ha a McHale 998 szögletes bálacsomagolót statikus gépként szeretné használni (telephelyen történő csomagolás) akkor a gép vezérléséhez távirányító is rendelhető. Ez lehetővé teszi a gép statikus üzemben történő használatát. Így egy gépkezelő segítségével rakodható a bálacsomagoló és ugyanez a kezelő tudja aktiválni és üzemeltetni a csomagolás műveletét.

Amíg a bálacsomagolás folyik a gépkezelő a már előzőleg becsomagolt bálát végső helyére teszi és odakészíti a következő csomagolni kívánt bálát. Miután a csomagolási ciklus befejeződött a csomagológép automatikusan lebillenti (kiüríti) a becsomagolt bálát és a következő bála felhelyezhető az asztalra, majd a távirányítón található start gombbal újra elindítható a csomagolás folyamata.

 

Hidraulikus fóliavágó és fóliamegfogó

 

 

Mint mindegyik McHale fóliavágó és megfogó rendszernél a legfontosabb a megbízhatóság.  A 998 szögletes bálacsomagoló a fóliafilmet a vágáskor egy kitolható sín segítségével vezeti a vágópengéhez, ahol az elvágja a fóliát és megtartja (megfogja) a fóliát. Ez a rendszer tökéletes megfogást és ezáltal folyamatos működést, kiváló teljesítményt eredményez, főleg amikor a 998 szögletes bálacsomagoló forró vagy nedves körülmények között dolgozik.

 

Csapatunk

 

Garai Róbert - Regionális értékesítési vezető
Garai Róbert
Regionális értékesítési vezető
+36304664936
Vas Nóra - Marketing vezető
Vas Nóra
Marketing vezető
+36704153921
Ifj. Vas Ottó - Ügyvezető
Ifj. Vas Ottó
Ügyvezető
+36302577710
Vas Ottó - Alapító
Vas Ottó
Alapító
Vas Veronika - Oktatási vezető
Vas Veronika
Oktatási vezető
+36309151805
Borsné Kitti - Irodavezető
Borsné Kitti
Irodavezető
+36704153919
Albók Ákos - Alkatrész és szerviz vezető
Albók Ákos
Alkatrész és szerviz vezető
+36306352739
Nagy István - Műszaki vezető
Nagy István
Műszaki vezető
+36704086289

Kérjen ajánlatot most!

Töltse ki a mezőket és küldje el kéréseit.