Email

Írjon nekünk üzenetet!

iroda@zetorvas.hu

Telefonszám

Hívjon minket!

+36 42 401 628

EmailTelefonszám

Keresés

McHale Fusion 3 Plus - fóliakötözős kombinált bálázó-csomagoló

McHale Fusion 3 Plus - fóliakötözős kombinált bálázó-csomagoló

cikkszám: WS00215

A McHale Fusion 3 Plus nagy teljesítményű kombinált bálázó-csomagoló, amely a „fólia a fólián” technológiát alkalmazza. A Fusion 3 Plus jellemzői a már bizonyított és megbízható McHale bálatovábbító és nagy sebességű függőleges csomagológyűrű. A Fusion 3 Plus a „fólia a fólián” technológiával már a bálakamrában csomagolófóliával köti be a bálát, még mielőtt az a csomagolóasztalra kerülne.

Ez jobb fóliafedést nyújt a bálákon, egyenletesebb fóliaelosztást, kiváló szenázs minőséget és a bálák könnyebb felhasználását biztosítja.

A McHale Fusion 3 Plus-al a bálák hálóval történő bekötözése is lehetséges.

Alapfelszereltség

Kompakt

méret és kiváló kormányozhatóság

2.1 m / 5 sor felszedő ujjas rendfelszedő

Eltömődésgátló rendszer

Robosztus hajtóláncok és csapágyak

Szabadalmazott bálatovábbítás

Nagy sebességű függőleges csomagológyűrű

Hálókötözés

Fóliás kötözés

X2 Beépített kamera

i

Touch

vezérlőegység

 

Műszaki adatok
Gép működéseTeljesen automata
Gép hossza5.8m (19’)
Gép szélessége2.76m (9’) / 2.94 (9’ 8”)**
Súly5500 Kg (12125 lbs)
Rendfelszedő2.1 m / 5 sor felszedő ujjas rendfelszedő
Szeletelőegység25 késes szeletelőegység
 46 mm hosszú vágáshossz
Eltömődésgátló rendszerFülkéből vezérlés
ZsírzórendszerAutomatikus – nyomás alatt álló – progresszív zsírzórendszer
Bálakamra csapágyak50mm csapágyak
 (Hajtott és nem hajtott oldal)
Meghajtó láncok1” 1/4 kamrahajtás láncok
 1”-os duplex rotor hajtólánc
BálakötözésFólia vagy hálókötözés
Csomagológyűrű2x750mm alumínium fóliaadagolók filmszakadás érzékelővel
Abroncsok / Tengelyek560/60-22.5 (alapfelszereltség)
 8 felnicsavaros fékezet tengely
 Légfék vagy hidraulikusfék)
Teljesítmény szükséglet (Min)80 kW (107 LE)
Késcsoport választó (opció)0, 12, 13, 25
Hidraulika csatl. igényNyitott központú, zárt központú vagy terhelésérzékelős
Beépített kameraAlapfelszereltség
Kezelődobozi Touch

A Fusion 3 Plus a “fólia a fólián” technológiával már a bálakamrában csomagolófóliával köti be a bálát, még mielőtt az a csomagolóasztalra kerülne.

Ez jobb fóliafedést nyújt a bálákon, egyenletesebb fóliaelosztást, kiváló szenázs minőséget és a bálák könnyebb felhasználását biztosítja.

A McHale Fusion 3 Plus-al a bálák hálóval történő bekötözése is lehetséges.

i Touch vezérlőegység

Bála továbbítás - McHale Fusion 3 Plus integrált bálázó-csomagoló

A bálakamra vízszintesen kettéválik (mint egy kagylóhéj) és a bálakamra alsó része szállító mechanizmusként működik úgy, hogy a hálóval kötözött bálát a függőleges fóliázó gyűrűre továbbítja. Ez az egyedüli, McHale által szabadalmaztatott rendszer számos előnnyel bír más kombinált bálázó/csomagolókkal szemben, mint például:

A McHale

Fusion

3

Plus bálázó-csomagoló

teljes hossza 5.8 méter. Így rövidebb és ez által könnyebben

manőverezhető

, mint más konkurens gépek. Ez egyértelműen előnyös kis táblákon vagy dombos területeken történő munkavégzéskor.

A McHale

Fusion

3

Plus bálázó-csomagológépen

a bálatovábbítás a bálakamra nyitás/zárásakor történik. Mivel a továbbítás egy lépésben, a bála kiürítésekor történik, így a továbbítás nem csökkenti a gép teljesítményét, mint más hagyományos fixkamrás bálázókkal összehasonlítva.

McHale

Fusion

3 Plus bálázó-csomagolón, a bála továbbítása

kevesebb

mint 10 másodpercet igényel. Ez

garantálja

a maximális sebességet és teljesítményt. Az egy lépéses McHale bálatovábbítás 10 másodperccel gyorsabb, mint a

konkurens

gépeken alkalmazott két lépeses bálatovábbítás. Ez 10 perces időmegtakarítást eredményez óránként (60 bála/órás teljesítményre alapozva).

McHale

Fusion

3

Plus bálázó-csomagoló

esetében, a bálát a bálakamra oldalfalai tartják meg a pozíciójában a továbbítás közben, így az nem tud oldalra elmozdulni, megbízható továbbítást biztosítva akár dombos-hegyes területeken is.

A McHale

Fusion

3

Plus bálázó-csomagoló

egy lépésben továbbítja a bálát, ami annyit jelent, hogy a bála, akkor kerül a függőleges csomagoló gyűrűhöz, amikor a bálakamra kinyílik és becsukódik. Ez kizárja a pótlólagos kezelő elemek szükségességét, mint például második továbbító kar vagy egy mozgató asztal a bálakamra és

gép csomagoló

része között. Az egy lépésben történő bálamozgatás eredményeképpen, a McHale

Fusion

gépek gyorsabbak és sokkal megbízhatóbbak, mivel a bálát nem kell kétszer „mozgatni”.

A

teljesítmény szintén

növekszik, mivel nem kell a géppel hosszú szakaszokra megállni a rend felett, amíg a bála a csomagolási helyre nem kerül.

Központi hajtómű - kétoldali kihajtással

A McHale Fusion 3 Plus bálázó-csomagolókon a központi hajtómű bal oldala hajtja meg a bálakamra tömörítő-hengereit, miközben a felszedő és szeletelő egység a hajtómű jobb oldaláról kapja a meghajtást. Ez a rendszer közvetlen és rövid hajtásláncot és optimális teljesítmény elosztást biztosít

Rendfelszedő

A McHale Fusion 3 Plus gépek nagyteljesítményű 2.1 méter munkaszélességű, tűzihorganyzott lehúzóívekkel ellátott rendfelszedővel vannak ellátva, amellyel még a legrövidebb termény felszedésére is alkalmas. A pontos felszedő magasság követése rugóterhelésű hidraulikus emelőrendszerrel történik. A felszedőn található oldalsó terménybehordó csigák könnyedén terelik a terményt a szeletelő egységhez. A felszedő tulajdonságai:

öt sor felszedő ujj

vezérlőpálya vezetőgörgők kétsoros csapágyakkal

csúszó kuplungos védelem

szerelő/kémlelő nyílás a rendfelszedő csapágyak ellenőrzéséhez/cseréjéhez

Az Fusion 3 Plus gépekhez opcióként terményleszorító görgőt lehet rendelni. Ez a henger mérsékli a rend egyenetlenségeit, csökkentve így a vastag rendekben az eltömődés (medvézés) veszélyét.

Nagy kapacitású rotor és szeletelőegység

A rotor kialakítása egyenletes terményáramot tesz lehetővé, minimalizálva ezzel az eltömődés veszélyét, növelve a teljesítményt.

A szeletelést 25 kés végzi. A kések edzett acélból készülnek és a traktorkabinból ki- és bekapcsolhatók.

Bekapcsoláskor a kések egészen a rotor tengelyéig benyúlnak, biztosítva az állandó vágás minőséget.

Drop Floor eltömődésgátló

A McHale Fusion 3 Plus csomagoló gépek a maximális teljesítményre lettek tervezve, mivel a bálázás körülményei nem mindig ideálisak, egyenetlen rendek jelenhetnek meg, melyek eltömődéshez vezethetnek. A főhajtó lánc csúszó kuplunggal van védve a TLT-n.

Eltömődés esetén a nyomatékhatároló hangja figyelmezteti a kezelőt, aki hidraulikusan le tudja engedni a késtartót a traktor kabinjából

A leengedett késtartó megnöveli az áteresztés keresztmetszetét és a TLT újraindításakor a beékelődött termény keresztül tud áramlani a szeletelő egységen.

Ezután a késtartó visszazárható és folytatódhat a bálázás.

Bálakamra - tömörítőhengerek, csapágyak és láncok

A McHale Fusion bálázók 1.23 x 1.25 méter méretű bálákat készítenek. Az Fusion bálázó bálakamrájában 18 darab strapabíró tömörítőhenger van. Az Fusion bálázók tömörítőhengerei 50mm-es csapágyakkal vannak szerelve a hajtott és nem hajtott oldalon egyaránt. A hajtás oldali csapágyak egyes helyeken, ahol nagyobb terhelést viselnek, kétsoros hordógörgős kivitelűek.


A McHale Fusion 3 Plus gépek nagy teherbírású meghajtó láncokkal és lánckerekekkel vannak szerelve, amelyek hosszú élettartamot biztosítanak.

a hajtás oldali láncok 1-1/4″ (20B)

a rotor lánc 1″ duplex (16B-2)

a rendfelszedő láncai 3/4″ (60H)

A tömörítőhengerek végei a McHale tervezésű, forgásiránnyal ellentétes menetű, tömítésekkel vannak ellátva. Ez a rendszer védi a csapágyakat és biztosítja azt, hogy amikor valamilyen anyag, szennyeződés próbál a henger mögé bejutni, az ellentétes menetből adódóan ez automatikusan kilökődik.

Progresszív zsírzás és olajzás

A csapágyakat és láncokat egy progresszív zsírzó és olajzó rendszer keni.

Minden alkalommal, amikor a bála kiürítésre kerül a csomagolóasztalról, olaj és zsír jut a megfelelő progresszív tömbökre.

A tömbök mérik és szabályozzák a csapágyakhoz illetve a láncokhoz jutó zsír és olaj mennyiségét. Ez biztosítja azt, hogy a gép folyamatosan a megfelelő mennyiségű zsírt vagy olajat szállítja az adott csapágyhoz vagy lánchoz, azok terhelésétől függően.

A főhajtómű által hajtott olajszivattyúról folyamatosan kapnak olajzást a tömörítő hengerek, a rotor és a rendfelszedő meghajtó láncai illetve a rendfelszedő ujjak vezérlőpályája is.

Ugyanekkor a tömörítőhengerek a hajtott és nem hajtott oldalakon, a rotor csapágyak és a rendfelszedő fogaskerekek

automatikusan

egy meghatározott mennyiségű zsírt kapnak nyomással.

Az előre beállított bálaszám elérése után hangjelzés figyelmezteti a kezelőt a kenőrendszer újra töltésére.

Függőleges csomagológyűrű

A FusionPlus bálázó-csomagológép függőleges csomagoló gyűrűjén két 750 mm fóliaadagolóval van ellátva, melyeknek körül-belül 20 másodperc szükséges a 4 fóliaréteg, még 30 másodperc szükséges 6 fóliaréteg felhelyezéséhez. Ez azt is jelenti, hogy a csomagoló egység mindig a következő bálára vár.

A fóliaadagolók fólia szakadás érzékelő szenzorokkal vannak ellátva, melyek segítségével a traktorban található kezelődoboz figyelmezteti, ha az egyik vagy mindkét fóliaadagolóból elfogyott a fólia. Ha csak egy adagolóból fogyott el a fólia, akkor a Fusion 3 tovább folytatja a munkát, de automatikusa lelassítja a bála és növeli az adagolófejek csomagológyűrűn történő forgatását a biztosítva azt, hogy a bála megfelelően be legyen csomagolva.

Fóliavágó és fóliatartó

A csomagolási ciklus utolsó forgásakor, a fóliavágó és fóliatartó egy kitolható sín segítségével a vágópengéhez vezeti a fóliát, ahol az elvágja a fóliát és megtartja (megfogja) a fóliát.

Ez a rendszer tökéletes megfogást és ezáltal folyamatos működést, kiváló teljesítményt eredményez, főleg amikor a gép forró vagy nedves körülmények között dolgozik.

Késcsoport választó

Az Fusion 3 Plus gépeken a gépkezelőnek az aprítókések számát tekintve három választási lehetősége van: választhatja az egyik csoportot, 12 db kést vagy a másik csoportot, 13 db kést.

Vagy ha nagyon apró szeletelést akar, akkor választhatja mindkét csoportot, azaz 25 db kést, így az elméleti vágáshossz 46 mm.

Csapatunk

 

Garai Róbert - Regionális értékesítési vezető
Garai Róbert
Regionális értékesítési vezető
+36304664936
Vas Nóra - Marketing vezető
Vas Nóra
Marketing vezető
+36704153921
Ifj. Vas Ottó - Ügyvezető
Ifj. Vas Ottó
Ügyvezető
+36302577710
Vas Ottó - Alapító
Vas Ottó
Alapító
Vas Veronika - Oktatási vezető
Vas Veronika
Oktatási vezető
+36309151805
Borsné Kitti - Irodavezető
Borsné Kitti
Irodavezető
+36704153919
Albók Ákos - Alkatrész és szerviz vezető
Albók Ákos
Alkatrész és szerviz vezető
+36306352739
Nagy István - Műszaki vezető
Nagy István
Műszaki vezető
+36704086289

Kérjen ajánlatot most!

Töltse ki a mezőket és küldje el kéréseit.