Email

Írjon nekünk üzenetet!

iroda@zetorvas.hu

Telefonszám

Hívjon minket!

+36 42 401 628

EmailTelefonszám
Pályázat

Keresés

McHale R3100 hátsó fűkasza

McHale R3100 hátsó fűkasza

cikkszám: WS00273

A McHale bálázók évente több mint 75 millió bála takarmányt állítanak elő a gazdálkodók és a vállalkozók számára. A takarmány tápértékének maximalizálása érdekében fontos, hogy a szálastakarmány akkor kerüljön levágásra, amikor annak beltartalmi értékei a legmagasabbak. A fűkasza tisztán hagyja a tarlót és szennyeződésmentes minőségi takarmányt készít.


Áttekintés

A McHale Pro Glide R3100 hátsó függesztésű szársértős fűkasza alapfelszereltségként rendelkezik az egyedülálló, szabadalmaztatott talajkövető technológiával, idegen tárgy elleni védelemmel, a hidraulikus talajnyomás-szabályozással és a nagy teherbírású kaszagerendely kialakítással, így a Pro Glide egy ésszerű választás a gazdálkodók és a bérvállalkozók számára egyaránt.

A McHale egy egyedülálló szabadalmaztatott talajkövető technológiát fejlesztett ki, amely 3 dimenziós talajkontúr-követést biztosít. Ezáltal a fűkasza balról-jobbra ívesen, továbbá előre és hátra is képes elmozdulni. A kaszatest felfüggesztése szennyezetlen takarmányt szállít, maximális teljesítményt és eredményt biztosítva a gazdálkodó és a vállalkozó számára.

Alapfelszereltség:

 • Mechanikus visszahajlás
 • A rugók kiváló talajkövetést nyújtanak
 • Állvány függőleges tároláshoz
 • Szabadalmaztatott állandó talajnyomás 17º-os keresztirányú elmozdulás (bal/jobb elmozdulás)  
 • 12º (előre/hátra elmozdulás)
 • Egyedülálló kaszatestvédelem
 • 3D talajkontúrkövetés
 • 110º-os szállítási helyzet
 • Húzott rendszerű fűkasza kialakítás.
Műszaki adatok 
Méretek és súly 
Szállítási szélesség2.2 m
Szállítási hossz2.2 m
Szállítási magasság4 m
Üres tömeg1,470 kg
A fűkasza adatai 
Vágási szélesség3.05 m
Rendszélesség1.3 m – 2.3 m
Vágótárcsák száma7
Vágókések száma összesen14 (2 kés tárcsánként)
Vágási magasság25 mm – 75 mm
Vágótárcsa sebessége3,200 fordulat/perc
VágókésGyorscseréjű
Hidraulikus szélességállításN/A
Szársértő 
Szársértő típusaAcél-ujjas szársértő
Szársértő forgási sebesség700 / 1000 fordulat/perc
Traktor csatlakoztatás 
Minimális teljesítményigény80 kW / 108 LE
CsatlakoztatásKAT II vagy KAT III (hátsó) 3-pontos felfüggesztés
TLT fordulat1,000 fordulat/perc
VilágításLED világítás: 12 V/7-tűs aljzat
Hidraulika rendszerKettős működésű hidraulika úszóhelyzettel (minimum) és egyszeres műk. hidraulika (opcionális)
Minimális hidraulikanyomás180 bar
Minimális hidraulikaátfolyás20 l/min 180 bar nyomáson
Kapacitás3,5 ha/h (8,5 hektár/óra)
Keresztirányú elfordulási tartomány - 17°

A 17 fokos keresztirányú elfordulási tartomány lehetővé teszi, hogy a kaszagerendely jobbról-balra vagy balról-jobbra követni tudja a talajfelszín változásait anélkül, hogy a kaszatest túlterhelődne. Ha talajon emelkedővel vagy lejtővel kell megbirkóznia, a kaszagerendely automatikusan beállítja a kaszálási szöget úgy, hogy bukkanók esetén felfelé dől míg mélyedések esetén lefelé billen, ami páratlan vágási teljesítményt biztosít.

Pro-Glide-Transverse-pivot-range-rear2.png (53 KB)


Előre/hátra elmozdulás - 12°

Ez az elmozdulás biztosítja a kaszagerendely precíz lebegését a tisztább vágás érdekében minden terepviszony között.

Pro-Glide-forward-back-movement2.png (53 KB)


Egyedi kaszagerendely védelem

Ha a fűkasza akadályba ütközik, a kaszatest hátra- és felfelé el tud mozdulni.

Pro-Glide-Unique-CUTTER-BAR-Protection.png (25 KB)


3 dimenziós talajkontúrkövetés

A legtöbb hátsó függesztésű fűkasza egy központi csappal rendelkezik, amely révén a gép képes balra és jobbra elmozdulni, ezáltal igazodva a talajviszonyok változásaihoz.

A McHale Pro Glide abban különbözik a többi fűkaszától, hogy a szabadalmaztatott 3D talajkövető függesztőegységgel van ellátva, ami biztosítja, hogy a Pro Glide kaszagerendely jobb vágási teljesítményt nyújtson:

 • Elmozdulás balra és jobbra – 17°
 • Elmozdulás előre és hátra – 12°
 • Lehetővé teszi, hogy a vágószerkezet hátra- és felfelé mozduljon, ha akadályba ütközik.
Pro-Glide-3D-Ground-Contour-Tracking.jpg (58 KB)
Mechanikus kaszatestvédelem

A Pro Glide fűkaszacsalád szabadalmaztatott talajkövető technológiája lehetővé teszi, hogy a kaszagerendely hátra- és felfelé mozduljon, ha az kisebb akadályba ütközik. Ezzel idő takarítható meg és maximalizálható a munkateljesítmény, mivel az akadály nem aktiválja a túlterhelés elleni védelmet. Ez nagyobb kaszálási sebességet eredményez, mivel nincs leállás az újraindítás miatt.

Pro-Glide-mechanical-break-back.jpg (84 KB)


 

 

 

 

A kaszagerendely nyomás beállítása

A Pro Glide hátsó függesztésű fűkaszákon a kaszagerendely talajnyomását a traktorfülkéből lehet beállítani. A beállított nyomás a gép fővázán található nyomásmérőórán ellenőrizhető. Miután a kívánt nyomás beállításra került, a kaszagerendely üzemi nyomását el lehet különíteni a traktor hidraulikájától egy mechanikus csappal.

Pro-Glide-Cutter-bar-ground-pressure.jpg (101 KB)


Kaszagerendely

A Pro Glide fűkaszák rendkívül erős, teljes egészében hegesztett kaszagerendellyel készülnek. Minden 3 m-es kaszagerendely 7 tárcsával, míg a 3.4 m-es kaszatestek 8 tárcsával van felszerelve. A tárcsákat köztes fogaskerekek hajtják és a hegesztett kaszegerendely olajjal van feltöltve, így a hajtómű folyamatosan kenhető környezetben üzemel, amely biztosítja a csendes működést és a maximális élettartamot.

Pro-Glide-Cutter-Bar.jpg (143 KB)


Kaszagerendely meghajtás

A Pro Glide kaszagerendely meghajtása egy nagy teherbírású szöghajtással történik, ami a belső vágótárcsa mögött helyezkedik el, így a szegletekben vagy egyenetlen terepen is probléma nélkül lehet kaszálni. Az ékjszíjhajtással szemben – ami nehezebb termények esetén megcsúszhat -, a közvetlen meghajtás biztosítja a teljesítmény egyenletes és folyamatos elosztását a vágószerkezet fogaskerekei között.

Pro-Glide-Cutter-Bar-Drive.jpg (82 KB)


Alacsony profilú elülső él kialakítás

A Pro Glide kaszagerendely lekerekített alacsony profilú elülső él kialakításával, a hegesztett vágóél egyenletesen tud siklani a talajfelszín felett. A kaszagerendely döntött vezetőéle lehetővé teszi a takarmány tiszta leválasztását csökkentve a talaj általi szennyeződést.

Low-Profile-Front-Edge.jpg (57 KB)


Nagy teherbírású kivitel

A kaszagerendelyben a nagy teherbírású fogaskerekek, köztes fogaskerekeken keresztül továbbítják a meghajtást az egyes tárcsákra. A köztes fogaskerekek, amelyek az egyes tárcsákat hajtják a kaszagerendely elülső részén vannak elhelyezve, maximális vágási teljesítményt nyújtva így még megdőlt szárú takarmány esetében is.

Pro-Glide-Heavy-Duty-Design.jpg (127 KB)


Vágótárcsák

A vágótárcsák kialakítása a maximális terményáram elérésére lettek tervezve. A vágótárcsákon két kés található, melyek szögben állnak a tiszta vágás érdekében. A kések nagy átfedéssel forognak biztosítva ezzel a tiszta vágást. Minden vágótárcsa saját, egyedi biztonsági védőmechanizmussal rendelkezik, ütközés esetén a mechanizmus elnyíródik megvédve így a meghajtást.

Pro-Glide-Discs.jpg (96 KB)


Késátfedés

A 110 mm-es vágókések a kaszagerendely felületéhez közel és átfedésben forognak tiszta vágást eredményezve ezáltal. Egy speciális kar segítségével gyorsan és egyszerűen ki lehet cserélni a McHale Pro Glide fűkasza késeit. Időjárásálló szerszámosláda található a fűkaszán, melyben a tartalék kések és számos más szerszám is tárolható.

Pro-Glide-Blade-Overlap.jpg (117 KB)


Acél-ujjas szársértő

A McHale Pro Glide fűkaszák acél szársértő-ujjakkal vannak ellátva, a hatékony szársértés érdekében. Annak érdekében, hogy a fonnyadás mielőbb megtörténjen – csökkentve így a takarmány időjárás viszontagságainak kitett időt – , a McHale Pro Glide fűkaszákon a szársértés a kasza teljes munkaszélességében történik, egyenletes rendet hagyva maga mögött.

Pro-Glide-Steel-Tine-Conditioner.jpg (86 KB)


Szársértő meghajtás

A szársértőt egy mechanikus hajtómű hajtja. A szársértő fordulatát 700 és 1000 ford/perc között lehet beállítani, egyszerűen egy kar átállításával. Az acél-ujjak helyzete erőteljes szársértést tesznek lehetővé, gyors és egyenletes fonnyasztást biztosítva így McHale Pro Glide fűkaszák által. Ha az ujjak idegen tárgyba ütköznek, akkor kifordulnak annak útjából.

Pro-Glide-Conditioner-Drive.jpg (121 KB)


Rendszélesség

A gépkezelő hat fokozatban állíthatja be a szársértés intenzitását. Továbbá lehetősége van beállítani a terelőlemezeket, valamint beállíthatja, hogy széles vagy keskeny rendet készítsen.

Pro-Glide-Swath-Width.jpg (154 KB)


Hajtásvonal

A McHale Pro Glide fűkaszacsalád tagjai nagy teherbírású 1000 ford/perc hajtáslánccal vannak ellátva. Az erőátvitel nagy teherbírású, csillagprofilú tengelyen keresztül történik, melyet Walterscheid P Line típusú védőburkolat véd. Ezek a meghajtótengely-burkolatok könnyű és egyszerű hozzáférést biztosítanak minden kenési ponthoz anélkül, hogy bármilyen elforgásgátló láncra szükség lenne, egyben nagyobb kezelői biztonságot eredményezve azáltal, hogy hosszabb élettartamú védőelemeket biztosít.

Pro-Glide-Drive-Line-.jpg (107 KB)


110°-os szállítási helyzet

A biztonságos szállításhoz a McHale Pro Glide függőlegesen behajtható, így a kasza a traktor középpontja mögé kerül. A gép szállítási magassága így csökken, mivel a kaszatest 110 fokos szögben áll. Ebben a helyzetben a fűkasza súlya egyenletes oszlik el a traktoron az egyszerűbb közúti szállítás érdekében, miközben a gépkezelő könnyebben kilát a visszapillantó tükrökből is.

McHale-Pro-Glide-R3100-Transport-Position.jpg (77 KB)

cover.jpg (3.33 MB)

Csapatunk

 

Garai Róbert - Regionális értékesítési vezető
Garai Róbert
Regionális értékesítési vezető
+36304664936
Vas Nóra - Marketing vezető
Vas Nóra
Marketing vezető
+36704153921
Ifj. Vas Ottó - Ügyvezető
Ifj. Vas Ottó
Ügyvezető
+36302577710
Vas Ottó - Alapító
Vas Ottó
Alapító
Vas Veronika - Oktatási vezető
Vas Veronika
Oktatási vezető
+36309151805
Borsné Kitti - Irodavezető
Borsné Kitti
Irodavezető
+36704153919
Albók Ákos - Alkatrész és szerviz vezető
Albók Ákos
Alkatrész és szerviz vezető
+36306352739
Nagy István - Műszaki vezető
Nagy István
Műszaki vezető
+36704086289

Kérjen ajánlatot most!

Töltse ki a mezőket és küldje el kéréseit.