Email

Írjon nekünk üzenetet!

iroda@zetorvas.hu

Telefonszám

Hívjon minket!

+36 42 401 628

EmailTelefonszám

Keresés

McHale V6750 - Változókamrás bálázó

McHale V6750 - Változókamrás bálázó

cikkszám: WS0017

Változókamrás körbálázó szeletelővel

Az elmúlt évtized során a McHale bálázók meghódították a 6 kontinenst, még a legzordabb üzemeltetési körülmények között is helyt állva. A McHale bálázók a nagy teljesítményről, rendkívüli megbízhatóságról, komfortos kezelhetőségről és magas használt gép értékről szóló hírnevet vívták ki maguknak.

A változókamrás körbálázó sorozat a mai kor gazdálkodóinak és bérvállalkozóinak igényeit szem előtt tartva lett megalkotva. Ez a „józan ész” tervezési megközelítés biztosítja, hogy működésük egyszerű és felhasználó barát.

 

V6750 szeletelő késes bálázó

 

A MCHALE V6750 egy félautomata változókamrás bálázó, amely 15 késes aprítóegységgel és nagy teljesítményű rotorral van felszerelve. Kettős hajtásrendszere lehetőséget nyújt a legnehezebb körülmények közötti működtetésre is. A hevederforgatást és a bálaképzést egy kettős hajtásrendszer végzi. A központi zsírzótömbök alapfelszereltségei a gépnek. Opcióként automatikus zsírzás is elérhető minden V6750 gépen. A háló mennyisége és a bála tömörsége a traktor kabinból, az Expert Plus vezérlődobozon állítható be. A gépen alapfelszereltségként 500/50- 22.5 gumiabroncsok vannak.

 

Felszereltség:

 • 2.1m munkaszélességű, nagy
 • kapacitású
 • rendfelszedő horganyzott lehúzóívekkel
 • 15 késes nagy teljesítményű rotor
 • 15 késes szeletelő egység
 • Kettős hajtás
 • Expert
 • Plus vezérlőrendszer
 • Központosított zsírzótömbök
 • Opcióként vezérlőpálya nélküli rendfelszedő is választható

 

MÉRETEK ÉS SÚLY
Szélesség2.54/2.58m*
Hossz4.8m
Súly4800 kg
Magasság2.75m
*Szélesség a gumiabroncstól függ 
  
RENDFELSZEDŐ 
Munkaszélesség2100mm
Felszedőujj tartó rudak száma5
Felszedőujj távolság70mm
Terményleszorító lemezOpció
Görgős terményleszorítóAlapfelszereltség
Rendfelszedő kerekek (gumi)Alapfelszereltség
  
SZELETELŐ EGYSÉG 
Kések száma15
Elméleti aprítékhossz65mm
KésvédelemHidraulikus
KésaktiválásHidraulikusan a kabinból
Eltömődésgátló rendszerDrop Floor
  
BÁLAKAMRA 
Átmérő0.6m – 1.68m
Szélesség1.23m
Bálakamra adagolása15 késes adagoló rotor
Hevederek száma3
  
HÁLÓKÖTÖZÉS 
EllenőrzésKézi vagy Automatikus
Hálókötöző rendszerNagy Teljesítményű Hálókötöző
Hálótekercs kapacitás1 + 2 tárolás
HálóállításKabinból
  
MEGHAJTÁS 
HajtóműOsztott hajtómű
Főhajtás védelemBütykös tengelykapcsoló
Rendfelszedő védelemCsúszó tengelykapcsoló
LánckenésFolyamatos
BálakamraDupla meghajtás
  
ELLENŐRZÉS 
Vezérlő rendszerExpert Plus
MűködtetésFélautomata
Tömörség beállításaKabinból
Bálaméret beállításaKabinból
Beépített kameraNem lehetséges
  
EGYÉB 
Tengely8 csavar
Gumiabroncsok – Alapkivitel500/50-22.5
Gumiabroncsok – Opciók560/45-R22.5
BálakigurítóAlapfelszereltség
Közúti világításAlapfelszereltség
Elektronika12 Volt, 20 amp
  
TRAKTOR 
Minimális hidraulikus igény30 liter/perc 180 bar-on
Hidraulika rendszerNyitott vagy Zárt
Minimális TLT igény60 kW (80hp)

 

OSZTOTT HAJTÓMŰ

A McHale változókamrás bálázó sorozat gépein egy osztott hajtómű látja el a főhajtást.A hajtómű kialakítása biztosítja, hogy a teljesítmény egyenletesen oszlik meg a bálázó mindkét oldalán.
A hajtómű bal oldaláról történik a heveder(ek) meghajtása, míg a hajtómű jobb oldaláról kapja a meghajtást a felszedő és szeletelő egység. Ez a rendszer így közvetlen, rövid hajtásutat és optimális teljesítmény-elosztást biztosít.
 

Osztott hajtómű

RENDFELSZEDŐ

RendfelszedőAdaptív átömlési keresztmetszet

Adaptív átömlési keresztmetszet
 • Vezérlőpályás rendfelszedő

Alapkivitelben a vezérlőpályás, 2.1 m munkaszélességű, nagy kapacitású rendfelszedő kiváló talajtisztítást biztosít minden terménytípushoz. A vezérlőpályában futó dupla hordógörgős csapágyak helytállnak a legnehezebb körülmények között is.
A McHale változókamrás bálázó sorozat gépein az összes rendfelszedő 5 sorban elhelyezett felszedőujjal van ellátva, kiváló terményszállítást biztosítva így a bálakamrába. A 2.1 méteres rendfelszedő rövid növényeknél is jó felszedést biztosít. A vezérlőpálya oldalán lévő ellenőrző nyíláson keresztül a kezelő gyorsan ellenőrizheti és kicserélheti a vezérlőpálya csapágyait.

 • Vezérlőpálya nélküli rendfelszedő

A 2.1 m-es vezérlőpálya nélküli rendfelszedő opcióként választható a változókamrás bálázó sorozat bármely gépén. Minden McHale vezérlőpálya nélküli rendfelszedőn hat sorban elhelyezett felszedőujj található a kiváló talajtisztítás és gyors terményszállítás érdekében. Az új, vezérlőpálya nélküli felszedő a megnövekedett teljesítményre lett kifejlesztve, figyelemmel arra, hogy a vezérlőpálya nélküli felszedő időtállóbb, mivel kevesebb mozgó alkatrészből áll és egyben karbantartásmentes.

Minden McHale rendfelszedő számos alapfunkcióval rendelkezik, melyek a következőket tartalmazzák:
 • Heavy-Duty rendfelszedő
Az összes McHale rendfelszedőn nagy teherbírású felszedőujjtartók biztosítják a hosszú élettartamot. A felszedés létfontosságú része a felszedőujj, a McHale felszedőujjak kialakítása még a rövid terménynél is kiváló felszedést nyújtanak.
 • Hatékony terményáram-szállítás

A speciális kialakítású McHale rendfelszedő közel esik a rotorhoz, növelve ezzel a termény átjutását a rotoron keresztül a bálakamrába. A nagy átmérőjű oldalsó adagolócsigák elősegítik a növény bejutását, biztosítva a folyamatos és egyenletes növényáramlást a nagy tömörségű bálák előállításához.

 • Adaptív átömlési keresztmetszet

A bálázási szezon során a gépek különféle terménymennyiségekkel dolgoznak. A McHale adaptív adagolást fejlesztett ki, amely lehetővé teszi az átömlési keresztmetszet automatikus állítását a könnyű és nehéz terményektől függően. Ez kiküszöböli a csúcsterhelést, és magasabb napi teljesítményt eredményez a munkakörülményektől függetlenül.


NAGY TELJESÍTMÉNYŰ ROTOR

NAGY TELJESÍTMÉNYU ROTORAz McHale V6750 fel van szerelve a 15 késes Szeletelő rotor. Az adagoló rotor, illetve az aprító egység egy robusztus rotorból és egy tisztító fésűből áll. A rotor adagoló lapátjai mindkét oldalon rá vannak hegesztve a rotor tengelyére, növelve ezzel annak erősségét. A rotor meghajtott oldalánál dupla soros csapágy biztosítja a hosszú élettartamot.

A termény folyamatos áramoltatása érdekében a rotorlapátok spirál alakban helyezkednek el a rotortengelyen. Amint a növény belép a rotorhoz, a forgó lapátok a bálakamrába továbbítják. A rotorlapátok nagy teljesítményt biztosítanak, míg azok csillag elrendezése csökkenti a terhelési csúcsokat, amikor a gép vastag renden dolgozik.


SZELETELŐ EGYSÉGEK

A folyamatos és egyenletes darabolási minőség biztosítása érdekében kétféle aprítási lehetőséget fejlesztettek ki a McHale a V6750 változókamrás gépekhez.

Szeletelő egység

15 késes szeletelő egység

A 15 késes szeletelő egység alapfelszereltség a McHale V6750 és a Fusion Vario gépeken. Egy 15 késből álló egység kb. 65 mm vágási hosszt kínál.

25 késes szeletelő egység

A 25 késes szeletelő egység opcióként rendelhető a McHale V6750 és a Fusion Vario gépekhez. Egy 25 késből álló egység kb. 46 mm vágási hosszt kínál.

Késcsoport választó rendszer

Minden McHale V6750 és Fusion Vario gép késcsoport választó rendszerrel szerelhető fel opcionálisan. Különféle kés konfigurációk választhatók a késcsoport specifikációjától függően.

Kések

A szeletelőkések speciális keményített szerszámacélból készülnek, amely hosszú élettartamot és maximális termelékenységet biztosít, csökkentve a késélezésre fordítandó állásidőt.

Apríték minősége

A szeletelőkések a traktorkabinból kapcsolhatóak ki vagy be. A kések bekapcsolásakor a rotor tengelyéig nyúlnak be, amely biztosítja az egyenletes vágási minőséget. Az elsődleges hidraulikus késvédő rendszer védi a késcsoportokat az idegen tárgyakkal szemben. Ezen felül minden egyes kést egy másodlagos védelmi rendszer is biztosít.

Folyamatos felügyelet

Annak biztosítása érdekében, hogy a gép mindig jó vágási minőséget nyújtson, két megfigyelő rendszer található a V6750 és a Fusion Vario gépeken. Először is, a kések üzemi nyomása folyamatosan ellenőrzésre és kijelzésre kerül a kezelődobozon. Másodszor egy szenzor figyeli a kés hegye és a rotor tengelye közötti távolságot.


DROP FLOOR

Drop Floor ZártDrop Floor nyitott

Több mint egy évtizede a változókamrás bálázó sorozat összes gépe a McHale Drop Floor eltömődésgátló rendszerre van ellátva. Ezt a rendszert legfőképpen a gépkezelők kedvelik, az egyszerű használata és hatékony eltömődés eltávolítás miatt.
 
Mivel a bálázás körülményei nem mindig ideálisak, egyenetlen rendek jelenhetnek meg, melyek eltömődéshez vezethetnek. A McHale változókamrás bálázó sorozat gépeinek eltömődésgátlójával az eltömődéseket három egyszerű lépésben lehet megszüntetni.

Fenéklemez leengedése

Eltömődés esetén a TLT nyomatékhatároló hangja figyelmezteti a gépkezelőt, aki hidraulikusan le tudja engedni a rotor alatti fenéklemezt a traktor kabinból.

TLT újraindítása

A leengedett fenéklemez megnöveli az áteresztés keresztmetszetét és a TLT újraindításakor a beékelődött termény továbbvihető a bálakamrába.

A fenéklemez visszaállítása

Ezután a fenéklemez visszaállítható és a bálázás folytatható.


BÁLAKAMRA ÉS BÁLAMÉRETEK

BÁLAKAMRA ÉS BÁLAMÉRETEK

A változókamrás bálázó sorozat bálakamráját nagy teherbírású végtelenített heveder(ek) alkotják. A heveder(ek) rendkívül kopásállóak, melyek szintetikus anyaggal való megerősítése biztosítja a heveder(ek) által a bálázandó anyagra történő nagy nyomás kifejtését a bálakamrában.
 
BÁLAMÉRETEK

A V6740 és V6750 típusú bálázók 0.6m – 1.68m méretű bálákat tudnak készíteni. A bálaméret mindhárom gépen a minimális beállítástól kezdve 10mm lépésekben növelhető.


BÁLAKAMRA KETTŐS HAJTÁS
 

Egy nagy teherbírású hajtásrendszer biztosítja a heveder(ek) és a bála forgatását a változókamrás bálázó sorozat összes gépén. Minden McHale V6750 és Fusion Vario gépen KETTŐS HAJTÁSÚ MEGHAJTÓ RENDSZER végzi a heveder(ek) és a bálák forgatását.

BÁLAKAMRA KETTŐS HAJTÁS

Az összes V6 változókamarás bálázó alapkivitelben 3 nagy teljesítményű végtelenített hevederrel készül. Ezek az erős hevederek nagy nyomást fejtenek ki a bálara, tömör, kemény bálát készítve így a kamrában. Ezek a hevederek a legmagasabb szintű gyártással készülnek, szintetikus és gumi anyagból készült rétegek felhasználásával képeznek tartós, csatlakozás nélküli végtelenített hevedert. Az egy darab, teljes szélességű végtelenített heveder opcionálisan a V6740 és V6750 bálázókba is rendelhető.

Kettős hajtás

Nehezebb körülmények között, például nehéz, nedves szenázs készítés esetén, ha az elsődleges (primer) hajtás egy kicsit megcsúszik, a másodlagos hajtás bekapcsol és segíti a heveder(ek) és a bálázandó anyag forgatását. Ez a kettős hajtás elősegíti a bála képzését, mivel állandó nyomást tart fenn a hevedere(ke)n, ami kemény és egyenletes bálakészítést nyújt még nedves és nehéz termények esetén is.

A kettős hajtásrendszerhez tisztítócsiga van felszerelve, ami megakadályozza a növények felrakodását és lehetővé teszi a hajtás számára a bála forgásának elősegítését nedves vagy cukros növényeknél.

Bálaalak jelző

A McHale változókamrás bálázó sorozat összes gépe ultrahangos bálaalakjelzője a kezelőpulton keresztül jelzi a gépkezelő számára, hogy a kamra melyik oldalát kell tölteni.

Mechanikus kamraajtó záró rendszer

Mechanikus kamraajtó záró rendszer

A McHale változókamrás bálázó sorozat gépeinek kamraajtaja egy mechanikus retesszel van ellátva, ami biztonságosan zárva tartja a bálakamrát. Ezek a zárak mindaddig zárva vannak, amíg a kívánt bálaméret és tömörség el nem készült és a szükséges mennyiségű hálóréteg fel nem került. A kötözés után a zárak kioldanak, lehetővé téve ezzel a kamraajtó kinyitását és kiengedve a nagy tömörségű bálát.


OLAJZÁS ÉS ZSÍRZÁS

OLAJZÁS ÉS ZSÍRZÁS

Minden McHale változókamrás bálázó folyamatos olajzó rendszerrel van felszerelve. A TLT bekapcsolása után a folyamatos olajzórendszer állandó kenést ad a láncoknak a hosszú élettartam érdekében. A folyamatos olajzórendszer a hajtóműről kap hajtást és az alábbi láncokat keni:

 • Kamra hajtás -oldali láncok
 • Rotor – meghajtó lánc
 • Rendfelszedő – meghajtó láncok
 • Rendfelszedő – vezérlőpálya
 • Rendfelszedő – fogaskerekek
Zsírzás

Minden gépen számos kézi kenési pont található, amelyek könnyen elérhetők a bálázón keresztül akár külön-külön, akár egy központosított zsírzótömbön keresztül. A következő, alábbiakban kiemelt csapágyak kenhetőek:

 • Bálakamra – hajtott oldal
 • Bálakamra – nem hajtott oldal
 • Rotor csapágyak – hajtott oldal
 • Rotor csapágyak – nem hajtott oldal

Expert Plus KEZELŐDOBOZ

Expert Plus KEZELŐDOBOZ

A McHale V6740 és V6750 modellek az ún. Expert Plus, nagy grafikus kijelzőjű kezelődobozról vezérelhetőek. Az Expert Plus konzolon állítható be, hogy a bála lágy vagy kemény bálamaggal készüljön – az adott igénytől függően. A vezérlődoboz tíz bálaszámot is tárolhat, így a kezelő tíz különböző számot rögzíthet, amelyek különböző táblákhoz vagy különböző ügyfelekhez kapcsolódhatnak.

A kezelőpultról a gépkezelő a következőket tudja beállítani a traktorkabinból;

 • Bálamagméret és Bálaméret
 • Bálamagtömörség és Bálatömörség
 • Alkalmazni kívánt Hálóréteg


A McHale Expert Plus Vezérlőpult további funkciói:

 • Szeletelőkés kijelzés
 • Ajtó helyzetének kijelzője
 • Kötözés előtti figyelmeztetés
 • Hálófelhasználás (méter)
 • Bálaméret beállítás
 • Bálaméret kijelző
 • Eltömődésgátló kijelző
 • Kenés számlálás
 • Kenés riasztás
 • Hálóréteg
 • Bálatömörség
 • Bálalak jelző

NAGY TELJESÍTMÉNYŰ HÁLÓKÖTÖZŐ

NAGY TELJESÍTMÉNYŰ HÁLÓKÖTÖZŐ


A nagy teljesítményű hálókötöző a McHale változókamrás bálázó sorozathoz lett megtervezve és kifejlesztve. Ez a hálókötöző nagyon megbízható.

Sajátosságai:

Végtelen beállítás

A feszesség végtelen beállítása az optimális hálófelhasználás és a bála alakjának biztosítása érdekében

1300 mm-ig

Kapacitás akár 1300 mm szélességű és max. 4500 m hosszú hálótekercshez (az opcionális 1300 mm-es hálókötöző használatakor)

180-fokos körbefogás

A gumiadagoló henger 180 fokos körbefogása kiküszöböli az esetleges háló csúszást a háló adagolása közben

Hálófeszítés

Egy egyszerű, mégis nagyon hatékony, mozgó hengert magába foglaló hálókötöző rendszer biztosítja a hálótekercs forgatását, egyenletes hálóalkalmazást kínálva ezzel. A hálót a bála körül egy hidraulikus fék feszíti.
A fék ellenállást gyakorol a hálótekercs forgási sebességére. Minél nagyobb az ellenállás, annál nagyobb a hálófeszítés. A hálófeszítést a kezelő a traktorfülke elhagyása nélkül, kényelmesen és biztonságosan be tudja állítani.

Hálóréteg

A kezelő a vezérlődobozon keresztül beállíthatja a bála átmérőjét és az alkalmazandó  hálórétegek számát. A gép automatikusan beállítja a hálóalkalmazást a különböző bálaátmérőkhöz.

Hálótöltés és tárolás

A gépkezelő a gép elején levő rögzítőheveder kinyitása után egyszerűen áthelyezheti a tartalék hálótekercset a hálókötözőbe. Annak érdekében, hogy a kezelőnek könnyebb legyen befűzni a hálót, a hálótekercset egy hálótekercs-betöltő bölcsőbe lehet behelyezni, miközben a háló befűzésre kerül. Miután a háló be lett fűzve, a kezelő lehajtja hálótekercs-feszítő rudat, ami a hálótekercset a helyén tartja. A bálázó platformon két további hálótekercs tárolható.

Bálakigurító szenzor

A McHale V6 bálázók bálakigurító szenzorral rendelkeznek, ez értesíti a gépkezelőt, hogy a bála mikor hagyja el a bálakamrát és jut át a bálakigurítón. A nagy teljesítményű bálakigurító elegendő távolságot biztosít a gép és a bekötözött, nagy tömörségű bála között.

V6 cover.jpg (2.87 MB)

Csapatunk

 

Garai Róbert - Regionális értékesítési vezető
Garai Róbert
Regionális értékesítési vezető
+36304664936
Vas Nóra - Marketing vezető
Vas Nóra
Marketing vezető
+36704153921
Ifj. Vas Ottó - Ügyvezető
Ifj. Vas Ottó
Ügyvezető
+36302577710
Vas Ottó - Alapító
Vas Ottó
Alapító
Vas Veronika - Oktatási vezető
Vas Veronika
Oktatási vezető
+36309151805
Borsné Kitti - Irodavezető
Borsné Kitti
Irodavezető
+36704153919
Albók Ákos - Alkatrész és szerviz vezető
Albók Ákos
Alkatrész és szerviz vezető
+36306352739
Nagy István - Műszaki vezető
Nagy István
Műszaki vezető
+36704086289

Kérjen ajánlatot most!

Töltse ki a mezőket és küldje el kéréseit.